2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Eszenyi Enikő nem tüntetett, szét is szedi a libsi média

Az ATV-t és balliberális társait meglepte, hogy Eszenyi Enikő nem tüntet.Megrázónak nevezte az atv cikkében azt az interjút, amelyet Eszenyi Enikővel, a Vígszínház igazgatójával készítettek. Akolbeli társaktól nem azt várják, hogy kihúzzák magukat a nagy közös buliból, Eszenyi viszont nem vesz részt a cirkuszban. Az indextől a Mércéig kiakadtak Eszenyi Enikőn, hogy “mentegeti magát”Elkötelezett híve a szabad, független és művészi értelemben is magas színvonalú színháznak – ezt mondta az ATV Híradónak Eszenyi Enikő. Hozzátette azért nem vett rész a hétfői tüntetésen, mert meggyőződése, hogy szakmai úton kell mindent elintézni, itt pedig politikai térbe került a diskurzus. A Gothár-üggyel kapcsolatban elítélte a zaklatást, de azt is hozzátette: szerinte elfogadhatatlan, hogy egy színházat zaklatóként bélyegezzenek meg.“A megfelelő szakemberek bevonásával elemezzük ezt a kialakult helyzetet” – ezt válaszolta a Vígszínház igazgatója arra a kérdésünkre, hogy mit szól az új színházi törvényhez, amelyet szerdán megszavazott a parlament.
“Előírja hogy a kormány és a fővárosi önkormányzat által közösen finanszírozott intézmények esetében finanszírozók állapodjanak meg a színházak működési rendjében tehát én, nagyon szívesen állok rendelkezésre hogy, a két fél közötti megállapodás kialakításában hogy úgy mondjam tevőlegesen szívesen részt veszek.”
– fejtette ki Eszenyi. Szóba került az igazgatói kinevezése is, Eszenyi Enikőnek ugyanis jövőre lejár a mandátuma a Vígszínház élén: “Remélem, ha igényt tartanak a munkámra akkor természetesen folytatom tovább hiszen én a Vígszínházat rajongva szeretem ezért élek, szívügyem, én mindent megteszek a színházamért, még annál kicsit többet is.”
Eszenyi Enikő nem volt ott a hétfői tüntetésen a Madách téren, azt mondja azért nem vett részt, mert meggyőződése, hogy szakmai úton kell mindent elintézni, és ebben az esetben pedig politikai térbe került a diskurzus.
A Gothár-üggyel kapcsolatban azt mondta, hogy mint nő, és mint színházigazgató elfogadhatatlannak tartja, és a Vígszínházban azon dolgozik, hogy ne forduljon elő hasonló eset. “Én azt is elfogadhatatlannak tartom hogy egy intézményt vagy egy színházat megbélyegeznek azzal hogy zaklató. Mi ezt átéltük, tudjuk mit jelent, úgyhogy ez ellen minden porcikám tiltakozik és ezt elfogadhatatlannak tartom.” – fejtette ki Eszenyi. Végezetül pedig annyit mondott, reméli, mindenkiben lesz annyi nyugalom, hogy ebben az időszakban is le tudjanak ülni, és szakmai dolgokról tudjanak beszélni. Úgy fogalmazott: ebben az országban egy virágzó színházkultúra van, és ennek fogni kell mindig a kezét.Forrás: ATV nyománKapcsolódó:

Az ellenzéki szennyoldalak kikezdték Görbicz Anitát, mert a fideszes polgármesterjelölt mellett kampányol

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató