2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Újévi láz: Fegyőr Momentum-kormánnyal álmodott

A Momentum elnöke már miniszterelnöknek érzi magát.Fekete-Győr András tanult a karácsonyi leckéből. Akkor ugyanis annyian hajtották el melegebb éghajlatra (vagy felmenőinek hátsó fertályába), hogy ezúttal nem presszionálta netes szimpatizánshadát, trollkodják szét politikai ingyencirkusszal családjuk, barátaik szilveszterét. (Még szép...)Egy fura politikai helyzetértékelés viszont még kibukott belőle a Zuckerberg-csatornán a pezsgőmámor előtt. Ellenzéki cimbiskedés és egyberagadás ide vagy oda, Fegyőr kivillantotta a foga fehérjét: dehogy kér ő a Tóth Bertalanokból, a Sneider Tamásokból, a Karácsonyokból vagy a Gyurcsányokból. Máris az Orbán-ellen fő erejének látja a lila gárdát, mely a balliberó térfélfoglalás után majd az „új” kormány gerincét is adja. (Valamikor.)
„az önkormányzati választásokon pedig már a DK-val holtversenyben végeztünk az ilyenkor mérvadó megyei listás szavazatok alapján. Vagyis letisztítottátok az ellenzéki térfelet, és kiemeltetek két pártot, egyet a múltból, egyet a jövőből”
– írja az elnök, aki tehát nem rejti véka alá, az általa vizionált tisztítótűzben Gyurcsány a múlt, ő(k) pedig a jövő.
A nem éppen önbizalom-hiányos politikus ennek jegyében december 31-ével legott meg is hirdette az új Momentum-kormányt. Hajszál híja, hogy a Duna jegén miniszterelnökké nem koronázta magát.
„A következő évtizedet biztosan az Orbán-kormány kezdi meg, de abban is biztos vagyok, hogy a Momentum vezetésével egy új, XXI. századi, cselekvő kormányzat fejezi be”
– állítja a jelenlegi hangos egyharmad Andrisa. Aki tehát uralkodásról álmodik. Azt viszont az elhallgatás politikájával diszkréten homályban hagyta, hogy ezek szerint a 2022-es ellenzéki (momentumos) sikerre ő sem tenné fel a vagyonát. Ebben legyen igaza! Később pedig keserű az ébredése.

A franciákhoz és a románokhoz dörgölőző olimpiagyilkos és politikai hazaárul(kod)ó rászolgált a keserű pirulára. Lenyelheti.

Forrás: Ezatuti.blogstar.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató