Vadhajtások

Donáth Anna szerint a Fidesz moszkvai mintára félemlíti meg a civileket

A zaklató Donáth László lánya folytatja Magyarország elleni hadjáratát. Bejegyzése alapján boldog lenne, ha elítélnék Magyarországot az Európai Bíróságon.

“ Putyin civiltörvénye nem maradhat a magyar jog része!

Az Európai Bíróság főtanácsnoka mai indítványában arról ír, hogy a magyar “civiltörvény” ellentétes az uniós joggal. Jó esély van rá, hogy a Bíróság döntése is ezt az álláspontot követi.

2017 nyarán másolta le az orosz „ügynöktörvényt” a Fidesz. Azt akarták elérni, hogy a civilek magukat külföldi ügynökként regisztrálják, jogszerű és átlátható támogatásaikból extra adót fizessenek. A civilek ellenállást hirdettek, a Fidesz pedig képtelen beszedni a „Soros-adót”. Eközben indult az uniós eljárás, melynek fontos állomása a mai indítvány. A civiltörvény korlátozza a tőke (adomány) szabad mozgását. Megbélyegzi, alaptalanul minősíti a szervezeteket. Sérti az egyesülési jogot, elriaszthatja az adományozókat, és hozzájárul negatív megítélésükhöz.

Én azért váltottam a civil szféráról a politikára, hogy ne a civileknek kelljen a politikával viaskodni, ne a túlélésért küzdjenek, hanem szakmai munkájukat végezhessék. Pontosan tudom, hogy milyen nyomást helyez rájuk a Fidesz-kormány. És teljesen mindegy, hogy e szervezeteket valaki szereti vagy sem: a fékek és ellensúlyok rendszere a fontos, ahol a civilek függetlenek, watchdog szerepet visznek. Ők is segítenek, hogy az állam ne tegyen szert teljhatalomra.

A Fidesz moszkvai mintát követ a civilek megfélemlítésében. Magyarország azonban az EU része, és ki fogjuk kényszeríteni az uniós jogelvek érvényesülését. Egy 2013 óta zajló civilellenes háborút zárhat le az Európai Bíróság döntése.”

Írja Donáth Anna, a Momentum hazáruló képviselője közösségi oldalán.

Forrás: Hírháttér