2024. május 01. - Fülöp, Jakab
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

DK: Orbán egy műmagyar, vegyen példát Gyurcsányról!

A Demokratikus Koalíció szerint a magyar miniszterelnök nem képviseli megfelelően az ország érdekét. A párt szerint a kormányfő példát vehetne Gyurcsány Ferenc korábbi tevékenységéből."Orbán Viktor arra panaszkodik, hogy a következő hét évben a tervek szerint jóval kevesebb uniós pénzt kaphat Magyarország, mint eddig. Orbán talán már el is felejtette, hogy egy miniszterelnöknek éppen az a dolga, hogy ilyen helyzetekben képviselje a hazája érdekeit" - írja a DK.A párt hozzáteszi. Gyurcsány Ferenc 2005-ben miniszterelnökként az alku utolsó éjszakáján is 1 milliárd euró - mai árfolyamon 330 milliárd forint - többlettámogatást harcolt ki Magyarországnak. A Demokratikus Koalíció kiváncsian várja, hogy Orbán Viktor képes-e elérni azt, amit Gyurcsány Ferenc elért; jelentősen emelni a Magyarországnak járó uniós támogatásokat.

"Nem dulifuli sirámokra és sértődött nyavalygásra van szükség, hanem munkára! Ez az igazi hazafiság, nem a műmagyar melldöngetés"

- véli a DK. Szerintük, ha Orbán Viktornak valóban vannak még szövetségesei és befolyása Európában, ahogy azt a propagandamédia állítja, akkor biztos nem esik nehezére elérni, hogy a tervezett támogatás jelentősen nőjön.Forrás: ATV nyomán
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató