Vadhajtások

Svédország: A Burger Kingben leszúrtak a migránsok egy srácot, mert az alkalmazottak védelmére kelt

Svéd fiatalok és migránsok ugrottak össze egy uppsalai gyorsétteremben, videofelvételt is készítettek az esetről, amit a Samhällsnytt tett közzé.

 

A Samhällsnytt hírportál kérdezte az áldozatot Ricky-t , aki elmondta, hogy ő és a barátai rászóltak a pénztárosokat zaklató bandára, hogy nyugodjanak meg. Sajnos a bevándorlók nem hallgattak rájuk, mérgesek lettek és agresszivizmussá váltak, majd azzal fenyegetőztek, hogy megölik a svédeket – amit később majdnem meg is tettek.

Ricky, aki 29 éves svéd srác elmondta, hogy amikor barátaival megérkezett a pénztárhoz, észrevették, hogy a migránsok csoportja zaklatja és verbálisan bántalmazza az étterem munkatársait.  A 20–25 év körüli bevándorlók azt kiabálták a személyzetnek:  „kurva gyerek”, „fogd be a pofád” és „gyorsan hozzák ide a rendelésünket”, azaz rendkívül agresszív módon beszéltek a dolgozókkal.
A svédek ezt követően kérték meg a banda tagjait, hogy nyugodjanak meg, mondván, „a személyzet tagjai is emberek”.

Aztán szóváltásba keveredett a két társaság, majd hirtelen a eltávolodtak egymástól, a konfliktus látszólag véget ért. Néhány perc múlva azonban a bevándorlók visszatértek és újra elmondták, hogy megölik a svédeket…

– Ezután kihúztam egy széket, és azzal jelöltem meg, hogy távol kell tartózkodniuk tőlünk. De figyelmen kívül hagyták, és akkor kezdtünk el verekedni. A videóban láthatod, hogy amikor megfogtam az egyik srácot, a másik jön és hátba szúr. Erre emlékszem is.

– mondta el Ricky.

 

Ricky-t a hátán, a vállán és a karján szúrták meg, míg barátja bordatörést szenvedett. Még mindig a kórházban vannak.

Arra a kérdésre, hogy biztonságban érzi magát a városban, Ricky azt válaszolta, hogy Uppsala nem biztonságos, és nem akarja, hogy jövőbeli gyermekei ott nőjjenek fel.

Ricky számára a város bizonytalansága „ezeknek a gyenge egyéneknek köszönhető, akik annyira gyávák, hogy kést kell viselniük a városban, és agresszívek a dolgozó emberekkel szemben. Az a fajta, aki másokat támad meg, olyanokat, akik semmi rosszat nem tettek. ”

Az erőszakos elkövetők eltűntek a helyszínről, amikor a rendőrség megérkezett. A rendőrség sajtószolgálatának kijelentette, hogy nincs konkrét információjuk a gyanúsítottakról.

 

Bede Zsolt – Vadhajtasok.hu

T.me/bedezsolt  |  Vk.com/bedezsolti