2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Egy nap alatt több mint 60 határsértő

Február 13-án, illetve 14.-re virradóan az ország több határszakaszán összesen több mint 60 határsértőt fogtak el a rendőrök, illetve román állampolgárságú embercsempészeket is előállítottak. Az illegális migránsok zömében marokkói, szír és afgán állampolgárnak vallották magukat – derül ki a rendőrség police.hu-ra feltöltött közleményeiből. Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány Csikéria, Kelebia és Kunbaja külterületén öt esetben hetvennégy migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.A Készenléti Rendőrség és a Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai 2020. február 13-án 14 óra 20 perckor állampolgári jelzés alapján Nyíregyházán elfogtak két határsértőt. A marokkói férfiak román menekült igazolvánnyal rendelkeztek, azonban Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták. A rendőrök a határsértőket idegenrendészeti eljárás lefolytatása céljából a Nyírbátori Határrendészeti Kirendeltségre előállították. A külföldi férfiakat, akik az eljárás adatai szerint Románia felől illegálisan lépték át az országhatárt, 2020. február 14-én 2 órakor a vállaji közúti határátkelőhelyen átadták a román határőrizeti szerv képviselőinek.
Lőkösházán, egy vonatról előállítottak a rendőrök két román állampolgárságú férfit, akik egy nepáli és egy tibeti határsértőt akartak átvinni Magyarországon.
Embercsempészéssel gyanúsítható román állampolgárságú férfiakat fogtak el a rendőrök 2020. február 14-én 1 óra 45 perc körül, Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltségen, egy Magyarországra érkező vonaton. A román férfiak a nemzetközi vonat egyik hálófülkéjében utaztak. A rendőrök átkutatták a fülkét, és az ágyak alatt egy férfit és egy nőt találtak. A férfi nepáli, a nő pedig tibeti állampolgárnak vallotta magát, de egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrök a határsértőket előállították a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indul ellenük. Emellett az embercsempészés bűntett gyanúja miatt előállított román állampolgárságú férfiakkal szemben büntetőeljárás indul.
Mezőkovácsházán, 2020. február 13-án 23 óra körül igazoltattak a rendőrök négy külföldit. A férfiak marokkói állampolgárnak vallották magukat. Nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrjárőrök előállítják a határsértőket a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre.
Gyula és Dénesmajor közötti úton, 2020. február 14-én 4 óra 15 perc körül igazoltattak a rendőrök két külföldi férfit. Közülük egy marokkói, egy pedig algériai állampolgárnak mondta magát. Személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrjárőrök előállítják a határsértőket a Gyula Határrendészeti Kirendeltségre.
Forrás: Pestisracok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató