2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

A bosnyák belbiztonsági miniszter szerint 100 000 migráns jöhet Európába a következő hetekben

Ezt a bosnyák belbiztonsági miniszter közölte. Fahrudin Radoncic szerint a bevándorlók Görögországból indulnak és Nyugat-Európa a végcéljuk.Radonic kijelentette, hogy a boszniai határ nem lesz képes kezelni a bevándorlók ekkora hullámát:

Határunk könnyen átjárható. Nincs elég határőrünk, sem anyagi erőforrásunk.

A boszniai miniszter hozzátette, hogy a boszniai migránstáborok helyzete egyre rosszabbá válik, mivel a már így is túlzsúfolt táborokba még több bevándorló érkezik.

Legalább 1200 határőr hiányzik. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy egy rendőrnek a határsáv 25 kilométerét kell megfigyelnie. Ez lehetetlen!

Peter Ven der Auweraert, a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) regionális koordinátora decemberben hasonló előrejelzéseket tett, mint Radonic miniszter. Kijelentette, hogy amikor a térség időjárása javul,

egyesek elkezdenek mozgolódni. Mint az köztudott Bosznia-Hercegovina tranzitország.

Görögországban, ahova a balkáni útvonalon haladó migránsok többsége először érkezik Európába, a kormány az újabb migránsok számának növekedését is előrejelzi. Manos Logothetis, a migránsok befogadásának kormánybiztosa azt jósolta, hogy Görögországot százezer újabb bevándorló fogja elérni 2020-ban. A balkáni útvonal más területein is fokozódott az aktivitás, például Szerbia és Magyarország határán, ahol csak januárban 3400 migráns kísérelte meg átlépni a megerősített határkerítést.Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató