2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Megvolt a DK kongresszusa, megtudhattuk, hogy Gyurcsány az ellenzék vezére és leváltja Orbánt

Vodkagőz és naftalinszag vélt mámorában érkezhetett meg az ember a Gyurcsány-párt kongresszusára, ahol az egyébként cseppet sem meglepő aktuálpolitikai és összellenzéki fejlemények mellett a vadkeleti Orbán-diktatúra ellen küzdő hősies européer harcosok jól megszokott paneljeit hallgathatta végig. Ferenc testvér látványosan szőnyeg alá akarja söpörni a tényt, ami szerint a szocialista párt, a hajdan még karakteresen és következetesen kisnyilas Jobbik és a zöldségét több, mint egy évtized után, immár a nevében is megjelenítő LMP szánalmas maradványainak romjain lakmározva hízik pártja százalékokat napról napra, tudósít a Pestisrácok.hu.Már a kongresszusra érkezve is szürreális jelentek szem-, és fültanúja lehetett az ember. A kongresszusra érkező, külsőre teljesen konszolidált nyugdíjasok a szokásos antiorbánista szeánsz előtt éppen az ellenzéki összefogásról értekezve fejtették ki véleményüket az egyes pártokról és politikusaikról. A meglepő csupán az volt, hogy DK-s szimpatizánsok éppen a Jobbikos politikusok felett sajnálkoztak, mondván nem értik „miért hagyják ott őket a szavazóik most, amikor annyi jót mondanak és tesznek – különösen a Péter, mert hát az a Jakab Péter, az nagyon jó ember és nagyon jókat mond”. Erős indítás.

ŐK BIZONY MÁR EURÓPAIAK

A kongresszus nyilvános része természetesen az Európai Unió himnuszával, vagyis az Örömódával kellett kezdődjön. Furcsa, de meglehetősen egyértelmű kifejezése ez a saját vállalt identitásuknak, a magyar nemzeti himnusz marad a végére. A hatásvadászat sem maradhatott el, hiszen a DK szóvivője a pánikot elkerülendő, „jelenős tömegrendezvényüket” egyből a koronavírus elleni védekezés ecsetelésével kezdte. Miután a hallgatóság a Dobrev-Gyurcsány tandem személyi kultuszában testet öltő tapsviharon keresztül verekedte magát, szájbarágós kisfilmen  ( lásd a videót) érkezett az infó: ők az európai magyarok, mert olyanok akarnak lenni, mint az európaiak, úgy, mint az európaiak, jelentsen bármit is az, hogy európai.

„A MOSLÉKOT ESZI A NÉP”

Nagyon szépen sikerült megfogalmazni – az eufémizmus teljes eszköztárát bevetve -, hogy a magyarok a gonosz, elnyomó, orbáni kormánypárttal szemben igenis vevők az elveiket és a megmaradt gerincüket sutba vágó pártok moslékkoalíciójára. Ezt bizonyítandó felhozták az európai parlamenti választás és az önkormányzati választások eredményeit is. Ennél a pontnál előkerült Niedermüller Péter is, mint „a kormánypárti média által elhallgattatni próbált” hős polgármester és megfejtette, hogy morális alapon is vitathatatlan, a fehér, heteroszexuális, keresztény embereket ellenségnek látó csipetcsapat győzelme.
Az embereknek nem kell tudniuk, hogy mi az a DK
–  fogalmazott sokatmondóan az erzsébetvárosi polgármester. Szerinte egy új világot teremtenek és ez a lényeg. Ehhez kéri az emberek támogatását, mert hiszen megmutatták, hogy van egy más világ, ami nem a Fidesz világa. Szerinte, ha összefognak, nyerni fognak.

TÖKÉLETES SZÍNHÁZ

A kongresszus résztvevői ugyan ha egymásra néztek, akkor csak a hosszú évtizedek alatt meggyötört és munkában megfáradt embereket láthatták, de a politikai show keretében hoztak számukra egy igaz ifjú hazafit. Szilágyi Tamás hegyfalui önkormányzati képviselő személyében a tökéletes DK-s politikust prezentálták. A saját elmondása szerint erdélyi származású fiatal, aki hagyományőrzőnek is vallja magát, büszkén áll ki az emberek elé, hogy elmondja, a Gyurcsány-párt kiáll az európaiságért, kiáll a „fasiszta írók” Nemzeti Alaptantervbe emelése ellen és nem hiszi, hogy a magyarságunk kérdése egy pólóra nyomott nagy Magyarország térkép – ugyan magam sem hiszem, hogy ez lenne a magyarságunk próbája, de erdélyi utat Nyírő József és Wass Albert fasisztázása után egy ideig nem javasolnék az ifjú képviselőnek.

JÖTT A TINTÁSSÁG SZAKÉRTŐJE

Fotó: Facebook

Ugyan Ferenc testvér a kormányfő évértékelője után még arra a böszmeségre ragadtatta magát, hogy tintásság tárgyában szólaljon fel az Országgyűlésben,azonban pártja kongresszusán már saját erejéről, pártja megnövekedett hatalmáról számolt be híveinek. Gyurcsány beszélt a centrális erőtér összeomlásáról, az ellenzéki egység létrejöttéről és újra leszögezte, hogy nem számít, a ki vezeti az ellenzéket, mert a lényeg az összefogás. Mintegy a ’22-es választási indulási felosztást meghatározandó a bukott miniszterelnök igazi pávatáncot mutatott be, amikor a Momentum elmúlt években nyújtott teljesítményét méltatta. Szerinte saját pártja a kiszámítható Orbán ellenessége, a Momentum pedig az új generáció, új lendülete miatt emelkedik.Az európai összefogás szükségességét sikerült Gyurcsánynak egy igazán profán, egyszerű példával alátámasztania. Adott nekünk egy koronavírus-járvány a világban. Nekünk ugyan nincs jelenleg egy betegünk se, de azért riogassuk az embereket a magyar egészségügy állítólagos elégtelen állapotával és mondjuk ki kertelés nélkül, hogy az 1,2 millió raktáron lévő szájmaszk lényegében nincs is. Fletó megtette, gátlástalanul és nyersen, a maga őszödi primitivizmusával.Jött itt javaslatnak a hatósági árszabás a szájmaszkokra, az Európai Egyesült Államok ötletének aládúcolása, a számlafizetések határidejének elengedése a karanténba kerültek számára – úgy, hogy még fertőzött sincs az országban.

A ZÖLD ÜGY SEM MARADT KI

Gyurcsány, mint zöld próféta kérte számon a kormánypártok klíma-, és környezetvédelmi akciótervének hitelességét. Azonban kegyes Ferencünk mentőövet dobott Orbánnak: ha szeretné igazolni politikáját, akkor felállítja az önálló környezetvédelmi minisztériumot – amelynek csak a szocik regnálása idején ugyebár olyan neves vezetői lehettek, mint a magyar neoliberalizmus örök prófétája, Fodor Gábor és az a Persányi Miklós, aki a fővárosi állatkert főigazgatói tisztjéről az általa elbarmolt Biodóm-projekt miatt kellett lemondjon – és életre hív egy állandó környezetvédelmi tanácsot.

KI ZSAROLJA KARÁCSONYT?

Csupán pár nappal azt követően, hogy sajtóhírek szerint Gyurcsány és a DK megzsarolta Karácsony Gergelyt, hogy csak akkor szavazzák meg a fővárosi közgyűlésben a költségvetést – a két átállt szoci polgármesterrel immár a legerősebb fővárosi frakcióként – ha az elfogadja a DK színházakra vonatkozó igényeit, Fletó képes volt Orbán fővárost zsaroló állítólagos politikájáról értekezni. De leszögezte, hogy Orbán politikája többé nem teheti be a lábát a fővárosba – ennyit a demokratikus népakarat tiszteletben tartásáról – és az ő városaik, az ő polgármestereik, az ő otthonaik bizony nem megzsarolhatók.   Forrás: Pestisrácok.hu.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató