2024. május 19. - Ivó, Milán
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon24°13°

Görög zászlóval fejezték ki szolidaritásukat a Vlaams Belang politikusai a belga Parlamentben

A Flamand Érdek nevű bevándorlásellenes és EU-szkeptikus párt tagjai kiállnak a kontinens védői mellett.Csütörtökön egy flamand parlamenti képviselő felemelt egy görög zászlót a tüzes beszéde során a belga parlamentben. A Vlaams Belang képviselője, Dries Van Langenhove performanszával kiverte a biztosítékot. Elmondta, hogy hibát követtek el az EU vezetői, amiért megengedték Törökországnak, hogy „zsarolja” Európát azzal a fenyegetéssel, hogy migránsok millióit engedik szabadon a kontinensre.

"Miniszterelnök asszony! Ha, azt mondanám neked, hogy házam kulcsait átadtam betörőnek, és most fizetnék neki, hogy ne engedjen be a házamba, akkor őrültnek nyilvánítana engem"

- mondta van Langenhove.

„Nos, pontosan ezt tette a CD&V, a VLD és az N-VA (belga politikai pártok) 2016-ban, amikor "zsarolási megállapodást" írták alá Erdogannal. Ön is átadta neki az európai határok kulcsait, majd sok milliárd eurót fizetett neki, hogy ne nyúljon ezekhez a kulcsokhoz..."

- tette hozzá a Flamand Érdek politikusa.

"De, Erdogan természetesen sokkal okosabb, mint Önök. A törököknek van olyan vezetőjük, aki - önökkel ellentétben - tudja, mi a „reálpolitika”. Erdogan a kezdetektől fogva tudta, hogy ezzel az üzlettel nagyon könnyen zsarolhatja Európát.”

- folytatta Langenhove. Van Langenhove megemlítette a saját pártját, a nacionalista Vlaams Belang frakcióját, mint egyetlen pártot, amely nem támogatta milliárdos utalást EU határainak tömeges bevándorlás elleni védelméért cserébe.  Erdogan tevékenységét  „háborús cselekedetének” nevezte van Langenhove és egy görög zászlót vett elő. Végső mondatait közvetlenül Sophie Wilmès belga miniszterelnökhöz intézte:

- Ismeri ezt a zászlót, miniszterelnök asszony? Ismeri ezt a népet? - kérdezte van Langenhove. Ők a görögök és őrzik a határainkat is. Ők szintén figyelik a jövőnket. 

Ezért a kérdésem egyszerű, Mrs. Wilmès:

Rájött most, hogy kik az igazi szövetségeseink? 

 Bede Zsolt – Vadhajtasok.huT.me/bedezsolt  |  Vk.com/bedezsolti  |  twitter.com/BedeZsolt2
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató