2024. május 19. - Ivó, Milán
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon24°13°

Három halálos áldozatot követeltek az olaszországi börtönökben kitört lázadások

Több olaszországi börtönben lázadás robbant ki vasárnap a látogatások felfüggesztése miatt. A rabok ezenkívül fokozottabb egészségügyi védelmet követeltek maguknak a koronavírus-fertőzés elkerülésére. Emilia Romagnában a modenai börtönben tört ki lázadás, egy rab életét veszítette. A lombardiai Pavia börtönében börtönőröket ejtettek túszul: a büntetésvégrehajtási intézetet a speciális rendőri erők rohamozták meg vasárnap késő este.
Milánóban most is zajlik a lázadás:
Három foglyot meggyilkoltak egy lázadásban, amely vasárnap délután történt az olaszországi Modena város büntetés-végrehajtási intézetében. Két másik fogoly kritikus állapotban van a kórházban - jelentette a La Repubblica római napilap online kiadásában.
Zavargás történt az Alessandria, Pavia, Frosinone és Nápoly börtönjeiben isAz olasz média szerint a Milánótól délre fekvő Pavia börtönben a foglyok két őrt támadtak meg. Ellopták a cellák kulcsait az őröktől, és tucatnyi fogvatartottat engedtek szabadon. - mondta az Uilpa rendõrség szakszervezete, amely szerint pusztítást végeztek a fogvatartási központban. A San Vittore és az Opera börtönökből őröket Pavia-ba küldték, hogy ellenőrizzék a lázadást.
Kína után Olaszország az ország, amelyet az új vírus legsúlyosabban érint. Az ottani halálesetek száma legalább 366-ra nőtt, a megerősített fertőzések száma pedig 7 375-re emelkedett. Az északi egész régiót vesztegzár alá helyezték, 16 millió embert érintve.
Vadhajtasok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató