2024. május 17. - Paszkál
EUR : 386.16
USD : 355.15
Időjárás ikon15°10°

Minden forrás megvan, és rendelkezésre áll a védekezésre - jelentette ki Orbán Viktor

Orbán Viktor viszonválaszában elmondta, minden pozitív észrevételt megköszönt. Csalódott, hogy vannak olyanok, akik nem értik a helyzetet.https://www.youtube.com/watch?v=2q0QxfQAKlw

Azokat a szamárságokat hagyjuk abba, hogy a kormány nem tett meg mindent a vírus betörése ellen

- tette hozzá. A kormányfő elmondta, hogy

felülről nyitott költségvetési kerete van az egészségügynek, minden forrás megvan a védekezésre.

 

Bővült az egészségügyi dolgozók köre

Fel kell készülni arra, hogy az egészségügyi dolgozók megfertőződnek, így a védőeszközök elsősorban hozzájuk jutnak el. Orbán Viktor elmondta, hogy az egészségügyi felsőoktatásban dolgozók is egészségügyi dolgozók lettek. A munkaadóknak is meg kell állapodnia a munkavállalókkal, hogyan tudják őket tovább foglalkoztatni.

A munkahelyvédelmi akcióterv révén azt kell támogatni, hogy a munkaadó meg tudja tartani a munkavállalóit

Orbán Viktor elmondta, hogy a munkahelyvédelmi akcióterv révén azt kell támogatni, hogy a munkaadó meg tudja tartani a munkavállalóit. Olyan intézkedéseket kell hozni, hogy bent tudjuk tartani a munkavállalókat a helyükön. 2010-ben 12 százalékos volt a munkanélküliség, míg most 3 százalék. Első helyen azon kell dolgozni, hogy senki se essen ki a munkából.

Orbán Viktor: Át tudunk állni a digitális oktatásra

Orbán Viktor szólt arról is, hogy azoknak a szülőknek a gyermekeit megőrzik, akik nem tudnak otthon maradni. A miniszterelnök szerint a centralizált intézményrendszer révén sikeresebben tudják kezelni a válságot. Át tudunk állni a digitális oktatásra - tette hozzá.

Ha nem tartjuk munkában az embereket, akkor annak a vége megszorítás lesz

Ha nem tartjuk munkában az embereket, akkor annak a vége megszorítás lesz - mondta Orbán Viktor.

Orbán Viktor: Higgadtságra és határozottságra van szükség

A tesztelésekről azt mondta, hogy sokszor nem mutatható ki a vírus. Ha gyakrabban tesztelnénk, akkor nem tudnánk megelőzni a vírus terjedését. Sajnos megbízhatóságot nem eredményez. Orbán Viktor elmondta, hogy teszteléssel előrehaladott betegséget lehet megállapítani. Ne provokálja senki a védekezésben dolgozókat - tette hozzá. Nehéz idők jönnek. A vírus gyorsuló ütemben terjed, hasonlóan Ausztriához. Érthető, ha az emberek idegesek ebben a helyzetben - tette hozzá. Higgadtságra és határozottságra van szükség - zárta szavait.Forrás: Origo
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató