2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Hegyeshalomnál tüntetnek a románok - Videó

A ,,senkiföldjén,, rekedt románok Hegyeshalomnál sztrájkolnak.Ausztria kiengedte őket az országból, de vissza nem mehetnek oda. Magyarország pedig nem enged be senkit. Most kórusban kiabálják, hogy "ők is románok,,...Az osztrák-magyar határ osztrák oldalán, miután a kormány tegnap délután bejelentette, majd este tízkor ki is hirdette, hogy mától semmilyen külföldi nem léphet az országba, a Magyarországra bejutni nem tudó, de már hazafelé tartó, többségében vélhetően román állampolgárok, az autóikkal eltorlaszolták az utat. Ez pedig nyilván azt jelentette, hogy a magyarok sem tudtak hazajönni, akiknek pedig lehet.

Hegyeshalomnál is hatalmas a torlódás

Csaknem húsz kilométeres torlódás alakult ki kedd délben Hegyeshalomnál a közúti határátkelő osztrák oldalán - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján. Ez azt jelenti, hogy a határátlépési pontnál az áthaladás lassulására kell számítani a Magyarországra belépést megelőzően. A Határinfo oldalon jelenleg 3 órás várakozást jeleznek.

Frissítés:

Humanitárius folyosó megnyitását kérte Szijjártó Pétertől kedden Bogdan Aurescu román külügyminiszter, hogy Magyarországon keresztül utazhasson haza az a több mint 3500 román állampolgár, akik a magyar-osztrák határon, Hegyeshalomnál akadtak el, miután Magyarország a koronavírus-járvány miatt lezárta a határait a külföldiek előtt.Forrás: Portfolio
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató