2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.15
USD : 360.22
Időjárás ikon11°

Az ukrán pátriárka is a homokosokat okolja a koronavírusért

Filaret pátriárka, az ukrán ortodox egyház feje az azonos nemű párok házasságában találta meg a globális koronavírus-járvány okát. A homoszexualitást magát pedig egyenesen ördöginek tartja, szerinte emiatt küldött büntetést az Úr a világra – erről a Channel 4 tévécsatornának adott interjúban beszélt.

„Elsősorban az azonos nemű házasságokra gondolok. Ez az oka a koronavírusnak. Isten Szodomát és Gomorát is felégette.”

Filaret a járvánnyal kapcsolatban egyéb kérdésekben is unortodox nézeteket vall, szerinte ugyanis semmi szükség arra, hogy a templomokban korlátozzák a misézést, vagy épp az áldozást a nagyobb tömegek elkerülése miatt.

“Most vita folyik arról, lehet-e mindenkinek ugyanabból a kanálból áldozni. Felteszem a kérdést: Hiszed-e, hogy ez Jézus Krisztus vére és teste? Ha nem hiszed, akkor ne vegyél részt a áldozásban. És ha hiszed, akkor hogy lehetséges Krisztustól elkapni ezt a vírust?”

  https://youtu.be/mAd63OyKmaA A 91 éves ukrán egyházvezető szavai különösen súlyosak egy olyan országban, ahol még egészségesen fellépnek a buzik ellen. Az ortodox egyház egyébként is különösen elutasító a kérdésben, Filaret orosz kollégái szerint a szakáll megóvja az embert a homoszexualitástól, de az legalább reményre ad okot a hívőknek, hogy az orosz ortodox egyház – állítása szerint – képes gyógyítani a homoszexualitást. A járvány rég nem látott egységbe kovácsolta a vallási felekezeteket. Trump bibliaoktatójától kezdve az izraeli rabbin át a kisegyházak önjelölt vezetőjéig sokan megtalálták már a koronavírus okát a melegekben és leszbikusokban. De olyan vallásos nézet is akad, hogy a vírussal Isten a transz gyerekektől akar megszabadulni.Forrás: Buziblog
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató