2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Gyomorforgató: Az Európai Unió nem az olaszoknak segít, hanem Marokkónak és Tunéziának utal több százmillió eurót

Az EU 450 millió eurót ad Marokkónak és 250 millió eurót Tunéziának... Conte meg panaszkodik, hogy semmi segítség nem érkezik az uniótól.

Az Európai Unió a marokkói költségvetést azonnali 150 millió euró átcsoportosítással fogja támogatni, amelyet kifejezetten VI. Mohamed király kezdeményezésére létrehozott Covid-19 járvány kezelésére szolgáló különleges alap igényeinek szentelnek - írja az Fdesouche.com.Ezenfelül az EU vállalja, hogy a Marokkónak további 300 millió eurót átirányít a pandemia elleni védekezésre, így felgyorsítják a királyság rendkívüli költségvetési szükségleteinek kielégítését.Várhelyi Olivér (A szomszédságért és a bővítésért felelős biztos) is megosztotta a hírt a Twitteren: Az Európai Unió szombaton bejelentette, hogy 250 millió eurót ítél Tunéziának az új koronavírus elterjedése és annak társadalmi-gazdasági következményei elleni küzdelem érdekében.

Nem segít Európa a létbizonytalanságba sodródott olaszokon

Az olasz kormányfő kijelentette, hogy az utolsó erejéig azért fog küzdeni, hogy az Európai Unió is méltó választ adjon a járvány teremtette kihívásra. Giuseppe Conte szombat este bejelentette, hogy az olasz kormány azonnali költségvetési támogatással segíti a az élelmiszer-, gyógyszer- és létfontosságú cikkek vásárlásban a munka és bevétel nélkül maradt olasz állampolgárokat.Négy és fél milliárd euró azonnali költségvetési támogatással segítik az új koronavírus-fertőzés (Covid-19) miatt anyagilag nehéz helyzetbe jutott olaszokat az élelmiszer-, gyógyszer- és létfontosságú cikkek vásárlásban Giuseppe Conte kormányfő szombat esti bejelentése szerint, amellyel a munka és bevétel nélkül maradtak támogatására kérte a nagyvállalatokat, termelőket is. Az összeget az úgynevezett nemzeti szolidaritási alapból a polgármestereknek utalják át. Ezen kívül a polgári védelem forrásaiból további 400 millió eurót osztanak szét a majdnem nyolcezer olasz város között olyanok számára, akiket “ezzel a bevásárlásban  segíthetnek”.Giuseppe Conte miniszterelnök kijelentette, a hetek óta tartó vészhelyzetben vannak olaszok, akik kezdenek anyagi nehézségbe kerülni.

Éreztetni akarjuk az állam konkrét segítségét

– mondta Conte hangsúlyozva, hogy egész Olaszország “ugyanabban a csónakban evez”, és szolidaritási láncra van szükség.
Az olasz kormányfő hozzátette, az utolsó erejéig azért fog küzdeni, hogy az Európai Unió is méltó választ adjon a járvány teremtette kihívásra. Forrás: Fdesouche és MTI
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató