2024. május 12. - Pongrác
EUR : 387.78
USD : 359.69
Időjárás ikon19°13°

Talán túl van a nehezén Boris Johnson: lement a láza, stabilizálódott az állapota

Boris Johnson állapota stabil, lement a brit miniszterelnök láza – írja a Daily Mail. A miniszterelnök a második éjszakát töltötte az intenzív ellátásban, és valószínűleg még sokáig nem térhet vissza hivatalába akkor sem, ha jól alakul az állapota.Boris Johnson láza lement, állapota stabil, ám valószínűleg több hétig intenzív ellátásra és állandó megfigyelésre szorul a St. Thomas Kórházban, és ezt követően is csak fokozatosan térhet vissza munkájához. Bár miután pozitív lett koronavírus-tesztje, Johnson karanténba helyezte magát, napokon keresztül csak videón tartotta kapcsolatot orvosával fizikailag nem vizsgálták ki tüneteit a lap értesülései szerint, és a kormányfő diagnózisa után 10 napot még otthonából dolgozott.

A Daily Mail megjegyzi, az Egyesült Királyság miniszterelnökének orvosi ellátása nagy mértékben eltér az Egyesült Államok elnökéétől, akinek külön orvosi stábja van – ezzel szemben Johnsont a közegészségügy kezeli.

A miniszterelnök távollétében Dominic Raab külügyminiszter vezeti a kormányt, amelynek napokon belül döntenie kell arról, fenntartják-e szigorú járványügyi intézkedéseket a szigetországban. Edward Argar egészségügyi miniszter ma reggel a BBC-nek nyilatkozva megerősítette, elhalasztják a döntést a szigorítások sorsáról egészen addig, amíg biztosak nem lehetnek abban, hogy a járvány tetőzött az Egyesült Királyságban. A kormányfő helyett tartott keddi sajtótájékoztatóján Dominic Raab hasonlóan fogalmazott.

Szerinte addig nem veszik fontolóra a lezárási korlátozások enyhítését, amíg nem biztosak benne, hogy a járvány tetőzött a országban. Az Alsóház által elfogadott jogszabály szerint felülvizsgálatnak először legkésőbb április 16-án, majd azt követően háromhetente kell megtörténnie.

A kormány tehát óvatos, annak ellenére, hogy Sir Patrick Vallance tudományos főtanácsadó óvatosan optimista, szerinte a Covid-19 elleni küzdelem „helyes irányba haladhat”. Sir Patrick szerint, hogy vannak jelek arra, hogy a Covid-19 új fertőzéseinek és új kórházi felvételeinek görbéje laposodni látszik. De hozzátette: legalább egy hét, amíg biztosak lehetnek benne, hogy szó lehet a korlátozások enyhítéséről.Forrás: ATV nyomán 
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató