2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Müller Cecília: talán Wass Albert és Márai Sándor is megbocsájt nekem

Persze, hogy nem tetszik Müller Cecília személye a szarházi, hungarofób ellenzékieknek: Korábban is láthattuk, hogy keresztet hord a nyakában. Az már biztos, hogy nem egy kádárista komcsi vagy egy globalista liberális. A hibákra várnak a liberális keselyűk. Bár Karácsony Gergely halálos kimenetelű mulasztását figyelmen kívül hagyják, viszont az országos tisztifőorvost azonnal kivégeznék, mert véletlenül Wass Albertet említette, de Máraitól idézett a csütörtöki tájékoztatón.Ők inkább Kincses Gyula szavait innák, aki Gyurcsány embere volt korábban."Ha az ünnep elérkezik, akkor ünnepelj egészen...Tisztálkodjál belülről és kívülről. Felejts el mindent, ami a köznapok szertartása és feladata."   Nekünk az a véleményünk, hogy inkább ebben tévedjen. Az országos tisztifőorvos reagált az elmúlt napok kritikáira, és elnézést kért, hogy nem készült fel kellőképpen irodalomból a csütörtöki tájékoztatójára. No, meg persze elmondta a legfrissebb információkat a koronavírus-helyzettel kapcsolatban. Müller Cecília leszögezte, ki fogják vizsgálni, történt-e bármilyen mulasztás az idősotthonban, ami a jelenlegi helyzethez vezetett. Értesüléseik szerint egy dolgozó vihette be a vírust az intézménybe, ám erre még a zárlatot megelőző időszakban kerülhetett sor. Minden intézmény kapott eljárásrendet, amit be kell tartania, jogszabály írja elő az idősotthonok számára is, hogy melyek azok a minimum feltételek, amelyeknek meg kell felelniük a veszélyhelyzet idején - tette hozzá az országos tisztifőorvos, példaként kiemelve, hogy a 200 férőhely feletti intézményekben, teljes munkaidőben dolgozó orvost kell biztosítani. A húsvéttal kapcsolatban ismét elmondta, hogy bár egy új helyzetben találjuk magunkat, a lehetőségeinkhez mérten tartsuk meg ünnepi rituáléinkat és az infokommunikációs eszközök segítségével tartsuk a kapcsolatot családtagjainkkal, rokonainkkal. Felhívta a figyelmet arra, hogy a stresszhelyzetben hajlamosak lehetünk az evéssel csillapítani a feszültséget, ezért erre az ünnepek alatt különösen figyeljünk oda, de ha lehetőségünk van rá, akkor az étkezésekre családi körben kerítsünk alkalmat.

Müller Cecília lehűtötte a balliberális sajtó munkatársainak kedélyeit a Wass Albert-Márai Sándor vitával kapcsolatban is.

Az országos tisztifőorvos asszony csütörtöki tájékoztatójában igyekezett oldani a feszültséget egy ünnepi idézettel, ám balszerencsés módon Wass Albert nevéhez főzte Márai Sándor egyik gondolatait, amivel gyorsan "meg is találták". Erre reflektálva elmondta, talán Wass Albert és Márai Sándor is megbocsájt neki, hiszen csak annyi volt a célja, hogy áldott húsvéti ünnepeket kívánjon és felhívja a figyelmet az ünnep fontosságára ezekben a nehéz napokban is. Forrás: Aktualis.blogstar.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató