2024. május 19. - Ivó, Milán
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon24°13°

8000 rabot engedtek szabadon Franciaországban, az egyikük autót lopott és fejszével támadt a zsarukra

A francia kormány 8000 rabot (köztük 130 terrorizmussal összefüggő bűncselekmény miatt elítélt iszlamistát) engedett szabadon a börtönökből a koronavírus járvány miatt.
Az eddigi 119 %-os zsúfoltság helyett ma már 107 %-on működnek a francia börtönök – számolt be az ouest-france. Nicole Belloubet francai igazságügyi miniszter szerint a szabadon engedéssel egyelőre nem sikerült elérni a kívánt célt, ugyanis a börtönök többsége még így is túlzsúfolt. Főként azonban olyan rabokat helyeztek szabadlábra idő előtt, akiknek már csak 1-2 hónap volt hátra a büntetéséből. A hivatalos adatok szerint eddig 60 fogvatartottnak lett pozitív a koronavírus-tesztje Franciaországban, és egy börtönőr, valamint két rab meghalt a járványban. A francia lap szerint a miniszter cáfolta a hírt, miszerint a kormány legalább 130 radikális iszlamistát bocsájtott szabadon. Azonban elmondta, hogy március 27-e óta 25 dzsihadista tényleg kijött a francia börtönökből, de ők azért mert leülték a büntetésüket.
A koronavírus-járvány miatt engedték szabadon nemrég azt a férfit is Franciaországban, aki azonnal bűnözőként viselkedett. Néhány napja ellopott egy autót, aminek később felrobbant az olajtankja, majd amikor a rendőrök el akarták fogni, fejszével fenyegette meg őket – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Franciaországban több ezer rabot szabadon engedtek a börtönökből a koronavírus-járvány miatt – így akarták ugyanis elkerülni, hogy a vírus gócpontjává váljanak a börtönök. Ennek eredményeként Franciaországban márciusról áprilisra mintegy nyolcezerrel kevesebben voltak már a börtönökben. Közéjük tartozott az a férfi is, aki szabadulása után nem sokkal most újra bűncselekmények sorát követte el.
Az egykori rab április elején ellopott egy autót Saint-Fort-sur-le-Né-ben, két nappal később pedig komoly károkat okozott, amikor felrobbant az autó olajtankja. Ezután próbált elmenekülni a rendőrök elől, akik azonban kutyák segítségével utolérték. A bűnöző viszont még ekkor sem akarta könnyen megadni magát: amikor a rendőrök utolérték, fejszével rájuk támadt. Ennek az lett a vége, hogy az egyik kutyát rá kellett engedni a férfira. Végül letartóztatták. 
Forrás: Origo és 888
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató