2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Érd ellenzéki polgármestere kivégezte a női kézilabda csapatot

Itt a vége címmel tett közzé egy közleményt az Erdioldal.hu Facebook oldal:

Így szól a közlemény:

Mindössze a Budaörsnek kölcsönadott három junior korú játékosa maradt az ÉRD női kézilabda csapatának, mindenki más távozik - jelentette be ma az ÉRD FM rádiónak adott interjújában Szabó Edina vezetőedző.

Lezárult hát Érd sporttörténetének legfényesebb korszaka, ami 2006-ban, T. Mészáros András polgármesterré választásával és a város sportkoncepciójának megalkotásával kezdődött és 2020-ban Csőzik László polgármesterré választása után alig fél évvel ért véget.

A baloldali városvezetés, miután példátlan módon a nyilvánosság előtt kiteregette a város imázsépítésében elévülhetetlen érdemeket szerzett saját profi (köztük több válogatott) játékosainak fizetését, úgy döntött, hogy megvonja az anyagi támogatást a csapattól. Az érdi baloldal választási ígéretei között nem szereplő, a kampány alatt számtalanszor letagadott, elhazudott, ám most mégis megvalósított terv egy újabb lépés a rombolás útján. Teljesen nyilvánvaló - mert ők ilyenek -, hogy ezúttal is megpróbálják majd hazug és gyáva módon a felelősséget az előző városvezetésre hárítani, de a tény akkor is tény marad: 13 évig biztonságban működött az érdi kézilabda, a Győr és a Fradi mögött bronzérmek sorát szerezte, remekelt a Magyar Kupában is, és a végén a Fradival azonos számban a legtöbb válogatott játékost adta a nemzeti csapatnak.
Ennek a sikertörténetnek (is) vége.

A sírt az a Csőzik ásta meg, aki az elmúlt 13 évben belső indíttatásból a csapat egyetlen mérkőzésére sem ment el szurkolni. A választási kampányban kétszer egy félidőt szánt ugyan az idejéből, de mindkét alkalommal halálra unta magát. Csőzik Lászlónak most ugyanannyira fontos az érdi kézilabda, mint a megválasztása előtt: semennyire.
Csőzik Lászlónak ugyanannyira fontos most bármi, ami érdi, mint a megválasztása előtt: semennyire.

Meghajtjuk fejünket a csapat valamennyi most távozó és valaha volt játékosa előtt és köszönjük, amit a városért tettek, mert az pótolhatatlan. A szívünkben örökre megmaradnak, akkor is, ha soha többet nem lehet már felépíteni azt, amit Csőzik lerombolt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató