2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Az Egyesült Államokban meghaladta az 50 ezret a járványban elhunytak száma

Az Egyesült Államokban meghaladta az 50 ezret a járvány halálos áldozatainak száma a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház pénteki adatai szerint.A Johns Hopkins 870 ezernél több diagnosztizált fertőzöttről számolt be, az új típusú koronavírus okozta Covid-19 betegségben pedig 50 066 beteg halt meg. Andrew Cuomo, a járvány által különösen erősen sújtott New York állam kormányzója pénteki sajtóértekezletén arra figyelmeztetett, hogy nem szabad túl korán újraindítani a tagállamok gazdaságát, mert ennek - ahogyan fogalmazott - "pusztító következményei" lehetnek.

"Minden korábbi eredményeink megsemmisülhetnek, és minden szakértő azt mondja, hogy a vírus nemcsak ismét terjedni fog, hanem a korábbinál nagyobb mértékben fog terjedni"

- mondta. Majd leszögezte, hogy tisztában van azzal, mindenki türelmetlen már, de most "okosaknak kell lennünk".A kormányzó bejelentette, hogy az általa irányított államban csütörtökön 422 ember halt meg a Covid-19 betegségben. "Ez elképzelhetetlenül nagy szám, de mégis, a halottak száma szintén csökkenőben van, igaz, ez a csökkenés is nagyon elkeserítő hír" - fogalmazott. Megerősítette, hogy az államban a járványgörbe már tartósan lefelé mutat. Közben a déli Georgiában és Tennessee államban is az élet újraindítására készülnek. Georgiában péntektől fokozatosan nyitnak meg az üzletek, Tennessee-ben hétfőtől az éttermek és áruházak lesznek nyitva. Bill Lee, Tennessee kormányzója pénteken bejelentette: a jövő hét közepén már a nagyáruházakat is újból megnyitják, igaz, mindenütt ajánlják a szájmaszkok viselését. A szövetségi fővárosban, Washington DC-ben és 40 tagállamban ugyanakkor azt javasolják, hogy az idei tanévben már ne folytatódjék a tanítás az iskolákban.Forrás: ATV
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató