2024. május 01. - Fülöp, Jakab
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

Több mint 20 millióért vásárol autókat a korrupciógyanúba keveredett Lackner Csaba

Újabb hangfelvétel került nyilvánosságra a korábban már korrupció botrányba keveredett Lackner Csabáról.  A kispesti politikust azóta az MSZP-ből is kizárták. A Magyar Nemzet birtokába került kispesti korrupciós ügyekről árulkodó hangfelvételek egy újabb részletét tették közzé. Lackner ezen most éppen arról beszél, hogy két nagyértékű autót készül vásárolni, a feleségének egy terepjárót, magának pedig sport Mercedest. A Hír TV megkereste a Lackner család otthonát, amelynek udvarán március közepe óta parkol egy új Skoda típusú városi terepjáró. Fel is hívták a politikust, de az nem volt hajlandó beszélni az autókról és bontotta a vonalat.
-Az autónak az ára 12 millió 500 ezer forint. -11?-12,5 mire kigurul az autó-Hány éves?-Nulla-Vadonat újat veszel?-Aham, a Barbinak-De nem az a Merci?-Ja, de ez a Barbié-A Mercit mennyiért veszed?-Az 9, az 9
Hallható a párbeszéd Lackner Csaba és ismerőse közt a HírTV által közölt felvételen. Az ismerős arra is rákérdez, hogy a mostaniaknak megvan-e már a sorsa, vagyis azokat eladja-e, mire Lackner azt feleli, “nem is érdekli, legfeljebb majd ott állnak a ház előtt”. Kvázi nincs szüksége a meglévő kocsik eladásához ahhoz két vadonat újat vegyen.A HírTV megkereste Lackner Csabát, a kispesti korrupciós botrányok kulcsfiguráját, hogy megkérdezzék, kié az udvaron álló új autó, de Lackner nem akart nyilatkozni. A második kérdést már meg sem hallgatta, egyszerűen bontotta a vonalat. Az LMP-s képviselő viszont reagált a hangfelvételre és a kocsivásárlásra. Ferenczi István szerint felháborító, amit Lackner Csaba művel.

Úgy viselkednek, mintha semmi probléma nem történt volna, másfelől pedig mintha érinthetetlenek lennének – fogalmazott Lackner Csaba LMP-s képviselőtársa. 

Megnéztük a Skoda honlapját, mennyibe kerülnek a márka városi terepjárói. Mivel a felvételek alapján nem egyértelműen beazonosítható a típus, többet is. Felszereltségtől függően az alapár 9 millió forint, egy automata, összkerékmeghajtásos már 11, ha minden extrát hozzáadunk, akkor pedig már közel járunk a 14 millióhoz. Lackner Csaba egyébként maga is úgy fogalmaz a hangfelvételen: “15 millióig jó vagyok”Ha ehhez hozzáadjuk a 9 milliós Mercedes sportautó árát, amit magának szán, akkor elmondható, hogy 350 ezer forintos képviselői tiszteletdíjból 21,5 millió forint is futja autókra.Forrás: Pestisracok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató