2024. május 15. - Szonja, Zsófia
EUR : 386.64
USD : 358.53
Időjárás ikon21°12°

Civilek jelentették fel Karácsonyt, amiért nem intézkedett az egyik fővárosi szociális otthon lakóinak a megfelelő ellátásáról

A Honfoglalás Egyesület által alapított Társadalmi Bíróság (TB) feljelentette Karácsony Gergely főpolgármestert a Fővárosi Főügyészségen, mert – véleménye szerint – gondatlanságból elkövetett veszélyeztetés, sőt, számos haláleset is történt az egyik fővárosi szociális otthonban. Büntetőügynek kell tekinteni a főpolgármesternek az ügyben tanúsított hanyag, cinikus magatartását- olvasható a Honfoglalás 2000 Egyesület közleményében.Mint a sajtó is hírül adta, a főpolgármester nem intézkedett a gondozottak megfelelő orvosi ellátásáról.A TB nem hozott határozatot, mert úgy véli: az eset súlyossága meghaladja kompetenciáját, ugyanis széles rétegeket, nagy tömeget érint a botrányos eset, ezért büntetőügynek kell tekinteni a főpolgármesternek az ügyben tanúsított hanyag, cinikus magatartását– olvasható a Honfoglalás 2000 Egyesület közleményében.
A civil szervezet, illetve a TB megküldte feljelentését a Fővárosi Főügyészségnek, azt kérve, hogy soron kívül intézkedjenek az ügyben, és a közérdekre való tekintettel hivatalból tegyenek lépéseket, hogy Karácsony főpolgármester ne tölthesse be tovább felelősségteljes hivatalát.Az eset további fejleményeiről a civil szervezet a Pannonpuli.hu oldalon fogja tájékoztatni Budapest és az ország lakosságát. Nem politikai ügyben, hanem emberéletek, halálos veszély elhárítása miatt emeltük fel szavunkat– áll a civil szervezet közleményében.   (MTI-OS - Pestisrácok.hu)  
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató