2024. május 15. - Szonja, Zsófia
EUR : 386.64
USD : 358.53
Időjárás ikon21°12°

Kiakadt a TASZ a kormányra, nem segítik a független média munkáját és rendőri intézkedéseket sürgetnek velük szemben

Tizenkilenc független újság szerkesztőségénél – volt pofájukon bőr leírni a független szót – volt arra kíváncsi A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), hogy a kormány mennyire akadályozza  ezeknek az újságoknak a munkáját a koronavírus-járvány ideje alatt. A TASZ kutatásából hazudozásaiból többek között kiderült:
  • Az állami csatornákon és az operatív törzs sajtótájékoztatóin kívül nagyon nehezen jutnak információhoz, a minisztériumok és állami intézmények a korábbinál is ritkábban válaszolnak.
  • Ahhoz képest, hogy eleinte az operatív törzs tájékoztatóin a kormány konstruktívnak mutatkozott, Kovács Zoltán emlékezetes kiborulása óta (ami pont a magyar sajtó napján volt) csak online sajtótájékoztatók vannak, ahová előre el kell küldeni a kérdéseket. Azt pedig a kormány választja ki, hogy melyik kérdésre válaszol, melyikre nem.
  • Az egészségügyi dolgozók retorzióktól tartva még név nélkül sem mernek újságíróknak nyilatkozni.
  • A közmédia Híradója külön alműsort hozott létre, ahol a kormánnyal kritikus médiafelületek kormánynak nem tetsző cikkeit bélyegzik meg úgy álhírnek, hogy esélyt sem adnak arra, hogy az érintettek esetleg cáfoljanak. Hasonló projektbe fogott a full fideszes Századvég is.
Ezen kívül megemlíti a kutatás, hogy a NER-média propagandistái szájzárat követelnek a kormánykritikus sajtó tagjaira és rendőri intézkedéseket sürgetnek velük szemben. Ez az egy igaz amit a TASZ állít, ugyanis naponta legalább 5-10 álhírt gyártanak a nagyon független, több tív vagy százmilliókat olvasóikról lehúzó szennyoldalak.    
Vergődjetek! Imádjuk!
 
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató