2024. május 15. - Szonja, Zsófia
EUR : 386.64
USD : 358.53
Időjárás ikon21°12°

Szabó Tímea: Orbán és Kásler szó szerint a halálba küld embereket

Elkezdődött a hétfői vita a Parlamentben: Szabó Tímea a felszólalását azzal kezdte, hogy felhívta arra a figyelmet, hogy Orbán Viktor és Kásler Miklós nem mer megjelenni a Parlamentben a járvány kitörése óta. Azzal folytatta, hogy nem félemlítette meg a kormány ellene indított gyűlölethadjárata.

Hibát hibára, tragédiát tragédiára halmoznak, Orbán és Kásler szó szerint a halálba küld embereket, úgyhogy ideje abbahagyni a mellébeszélést

– jelentette ki a képviselő.  

Tóth Bertalan egy „közepesen rossz brazil szappanoperában” érzi magát

Az MSZP elnöke szerint várják-várják a nagy fordulatot a kormány járványvédekezésében, de az csak nem születik meg. Felhívta a figyelmet, sem elegendő védőmaszk, sem a kórházi ágyak felszámolása során keletkezett ápolási krízis, sem a gazdasági válság ügye nem halad előre. Azt is kérte, bizonyítsa a kormány, hogy az országba érkezett maszkok és védőfelszerelések „a megfelelő helyre kerülnek”, erre ugyanis szerinte eddig ugyancsak nincs még bizonyíték.  

Keresztes László Lóránt: a kormány még mindig nem foglalkozik azokkal, akik a munkájukat elveszítették

Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője jelentkezett szóra, aki ismét megköszönte az eszközök beszállításában résztvevők munkáját. Ugyanakkor kiemelte, hogy az eszközök elosztásával még mindig problémák vannak, ezért arra szólította fel a kormányt, hogy az elosztás logikájáról minél előbb tájékoztassa az állampolgárokat. A gazdasági válság kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy a hivatalos adatnál, miszerint 50-60 ezer ember veszítette el a munkáját, valójában sokkal többen lettek munkanélküliek. Velük pedig a kormány nem foglalkozik, miközben a Budapest-Belgrád vasútvonalra például több milliárdot költöttek.

Varju László: „a kórházakból kirakott emberek halála a kormány lelkén szárad!”

Varju szerint egymillió tesztet emleget a kormány, de az eddigi 60 ezer Covid-19 tesztelésből átlagosan 15 ezer ember tesztelése körvonalazódik. Mindebből azt a következtetést vonta le a DK képviselője, hogy több százezer tesztet „rejteget” a kormány, miközben a tömeges fertőzések a nyugdíjasotthonokban egyre gyakoribb. Hozzátette, „a kórházakból kirakott emberek halála a kormány lelkén szárad!” 

Lukács László György: villantsanak maszkokat!

A jobbikos Lukács László György a maszkokkal kapcsolatban arról beszélt, hogy ezekre itthon van szükség, nem pedig a szomszédos országokban. A Jobbik közterületen a kötelező maszkviselést támogatja, ehhez elvileg elegendő maszk áll a kormány rendelkezésére. „Azt kérjük Önöktől, hogy villantsanak maszkokat, mutassák meg, hogyan néznek ki valójában ezek a maszkok a raktárakban!” – szólította fel Lukács a kormányt, majd hozzátette, hogy „kétféle ember létezik Magyarországon, aki már nem hisz Önöknek, boldog és boldogtalan.”
   Forrás: Mérce
 
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató