2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

A Soros-blog munkatársa lett Kamu Geri helyettesének, Kerpel-Fronius Gábornak a kabinetfőnöke

Kabos Eszter, a 444 tudományos rovatának a Qubitnak a munkatársa lett Kerpel-Fronius Gábor, momentumos főpolgármester-helyettes kabinetfőnöke - vette észre az Origo. Itt az újabb, meglepőnek nehezen nevezhető jele annak, hogy milyen szoros átjárás van a Soros-közeli Momentum és a hazai Soros-világ között. 
Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket arra a februári posztra, amelyben a korrupcióellenességért felelős főpolgármester-helyettes bemutatta közvetlen kollégáit.Soros-blogjától a Városházára:

"Végre mind együtt. Gomilkó Henrik személyi asszisztensem, Pogonyi Csaba általános szakpolitikai koordinátor, Szaló Péter, aki az élhető közterekért és általában az urbanisztikai kérdésekért felel, Kovácsi Sára, aki a jogi tanácsadó és az átláthatósági kérdések felelőse, Ilyés Márton, aki gazdasági főtanácsadó és emellett adatokkal és cégekkel foglalkozik, illetve Kabos Eszter kabinetfőnököm"

írta ki Kerpel-Fronius közösségi oldalára. Ebből kiderült, hogy az egyik legfontosabb személyügyi pozíciót, a kabinetfőnökit a 25 éves Kabos Eszter tölti be mellette.A momentumos politikus segédje ezt megelőzően a Soros-blog "tudományos" rovatánál, a Qubitnál dolgozott, ahol elsősorban gazdasági, tudományos témákban publikált írásokat. Utolsó cikke három nappal az önkormányzati választást megelőzően jelent meg.Neve szerzőként jelenik meg a 444 keresőjében, azonban cikket nem társít hozzá a rendszer. Kabos egyébként a Momentum honlapján is felbukkan, mint a párt női politikusa. Kerpel-Fronius kabinetvezetőjének esete is azt mutatja, hogy

élő a kapcsolat, és az átjárás a Momentum és a hazai Soros-világ között. 

Az Átlátszó kikérte, pontosan mi a feladatköre Kabosnak. A fővárosi önkormányzat válaszában azt írta, hogy Kerpel-Fronius irodájának a képviseletére, valamint az itt dolgozók munkájának koordinálására jogosult. A tájékoztatásból egyébiránt kiderül, hogy mindemellett koncepciókat, elemzéseket és átfogó értékeléseket kell elkészítenie.Agyhalottazta MagyarországotKerpel-Fronius Gábor korábbi megnyilvánulásait elnézve nem véletlenül döntött a 444 volt munkatársa mellett, amikor kabinetfőnököt választott magának. A momentumos politikus többször is durva megjegyzést tett Magyarországra, illetve a magyarokra: egy régebbi bejegyzésében agyhalottnak nevezte hazáját, legutóbb pedig a nemzeti összetartozást megtestesítő Nélküled című stadionhimnuszt "giccsdalnak" nevezte. Ekkor sokakat megbotránkoztató módon úgy fogalmazott, hogy "a nemzetről is inkább állampolgársági, mint vérségi fogalmakban" gondolkodik.Forrás: Origo
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató