2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Már nem csak a Fenyő megöletésével, hanem korrupcióval is vádolják Gyárfás Tamást

Az Európai Úszószövetség három vezetőjét, Gyárfás Tamást, Paolo Barellit és David Sparkst korrupcióval vádolják – közölte a Swimming World Magazine szakportál.
A német Frankfurter Allgemeine Zeitung, az ausztrál The Sunday Telegraph és a londoni The Times jutott hozzá a LEN korrupciógyanús ügyeit tartalmazó dossziéihoz. Ezeket összegezte most az úszószaklap .Szerintük az Európai Úszószövetség három ismeretlen céggel kötött szerződéseket az elmúlt pár évben, majd azoknak valós teljesítmény nélkül számláztak.A három cég:
  • Elevan
  • CIR-AUR
  • Eurozona
A több százezer eurós szabálytalanságra a LEN korábbi elnöke, Bartolo Consolo hívta fel a figyelmet, akit egy névtelen levélben tájékoztattak. Consolo 2019. december 27-én tájékoztatta az elnökséget. A LEN vezető testülete (ennek tagja Gyárfás is) egy hónappal később, január 25-én elfogadta Barelli magyarázatát. Barelli 2014 és 2017 között két másik cégnek, a CIR-AUR-nak és az Eurozonának is gyanús kifizetéseket tett közel 45 000 euró értékben. Előbbinek a többségi tulajdonosát pedig úgy hívják, hogy: Paolo Barelli. Mivel Consolo nem kapott kielégítő választ a kérdéseire, ezért feljelentést tett svájci és olasz ügynökségeknél. Gyárfás az Elevannal írt alá szerződéseket, még 2016-ban. A LEN közleményében teljes mértékben elutasította a vádakat. A LEN vezető testületének tagjai egyeztetéseket és ellenőrzéseket követően egyhangúlag egyetértettek abban, hogy a felvetett állításoknak nincs valóságtartalma. A szervezet kiemelte: kiáll valamennyi testülete mellett, amelyek működésük során mindig tiszteletben tartották a jó irányítás elvét és az átlátható működést.   (Origo)  
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató