2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Összeverték és átdobták a magyar határon - picsog a Facebookon a sapkás bohóc, aki már akkor is az álhírek mestere volt

Miután Menczer Tamás államtitkár kiosztotta a kamu horvát nevű ATV-s újságírót, elindult a lavina. Trutykó észrevett egy hozzászólást és egy szerbiai férfit gyanúsít azzal, hogy ő is azok közé tartozik, akik majdnem meggyilkolták a délszláv háború idején. Az álhírgyártó, kamunevű riporter felvette az áldozati pózt és hősként picsogja, hogy összeverték 20 évvel ezelőtt.Az egyik posztnál megjelent egy erős komment, ami romokba vágta Vujity Tvrtko-t, azaz magyar nevén Balog Szilárdot. Azt írta a férfi, akit rágalmaz a tévés:

„Tvrtko meséld el a magyar nézőknek hogyan jártál Szerbiában! Hogyan énekelted összesz.rva magad a szerb népdalokat! Hogyan vertük be a pofádat (...). Hogyan lettél p...án rúgva és átdobva a magyar határon! Remélem, nem felejtetted el!” 

Ezután Trutykó egy drámai facebookos posztban sírta el magát, mintha ő lett volna az egyetlen horvát, akit picsán rúgtak akkor. Valószínűleg már akkor is félre informálta a közvéleményt, mint ahogyan azt ma teszik és nem mindenkinek tetszett a munkássága. Lehet, hogy erre nem gondolt hősünk... Szerencsére a mai "diktatúrában" megtehetik ezt minden zokszó nélkül.  

Nehezen írom ezeket a sorokat, leírhatatlanul nehezen. Túlzás nélkül mondhatom, tegnap iszonyatos teher nehezedett a szívemre, amely nehezen ereszt: arca és neve lett egy embernek, aki részt vett brutális bántalmazásomban, amikor majdnem megöltek. Ott volt a teremben, ott volt életem legszörnyűbb pillanataiban, ez egészen biztos.

Tehát Tvrtko most ezt a férfit gyanúsítja, azaz rágalmazza. Azt is megírta, hogy találkozni akar vele négyszemközt.  "Audiatur et altera pars” - Hallgattassék meg a másik fél is A választ is illene közzé tennie a sapkás bohócnak, de mivel ők csak egyoldalúan szeretik előadni a történteket, ezért megtesszük mi, közöljük M.M. válaszát, amit a közösségi oldalon írt:  
Először is szeretném leszögezni, hogy az Ön verésének semmi köze nem volt a magyarsághoz. Még mielőtt ezt leírta szerintem ezzel a TÉNNYEL pontosan tisztában volt.
Szerbiában Önre azért haragudtak, mert az "objektív" újságírás és tudósítások látszatára sem adott.
Magyarul: félretájékoztatta a közvéleményt. Azt nem tudom eldönteni, ezt miért tette. Talán azért, mert az akkori liberális kórusnak szeretett volna megfelelni. Hiszen Bill Clinton indította a bombázást a többi kórustaggal.
Azt hajtogatta csak, ami a saját meggyőződése volt, hogy a szerbek a rosszak, mindenki más a "demokrácia" élharcosa.
Na, de nem megyek Önnel nagyon politikai vitába bár ahhoz, hogy értse a történteket megpróbálok a minimum szinten ezt a témát is boncolgatni.
Ön azt állítja, hogy azért lett "ellenség mert Magyarország akkor lett a NATO tagja." Nem azért lett ellenség! Azért kellett elmenni, mert hadiállapot lett kihirdetve és az újságírók csak engedéllyel forgathattak, amit Ön akkor nem tett meg.
Ott maradt engedély nélkül és mint most is leírta: "azt tettem, amit tennem kellett!" - engedély nélkül.
Kifogásolta azt is, hogy magyarok is harcoltak Koszovóban, holott semmi közük nem volt az ottani eseményekhez.
Ezzel kapcsolatban még igazat is adnék Önnek, ha nem tudnám, hogy Szerbiában akkor létezett a sorköteles katonai szolgálat. Beleértve a tartalékosok behívását is az akkori háborús viszonyok között.
Azt remélem nem cáfolja, hogy a sorkötelesség és a tartalékosok behívása nem nemzetiségi alapon működött, ahogyan Magyarországon sem, amíg kötelező volt a katonai szolgálat.
Nyilván a Magyarországon élő szerb és más nemzetiségeket sem kerülte el a KÖTELEZŐ sorkatonaság, amíg létezett. ( Itt csak zárójelben jegyzem meg nagyon kevés magyar katona volt Koszovóban a háború idején.) De ezt egy "felkészült" újságírónak tudnia kellene.
Ön, mint "haditudósító" és nyilvánvalóan szerbellenessége már a horvátoknál is szembetűnő volt sok szerb számára hiszen a tudósításait látták.
Ön azt nagyon jól tudta, hogy a vajdaságot szórta meg legjobban a NATO gépezet és sok magyar vesztette életét vagy bombázták le a házaikat mezőgazdasági létesítményeiket nem kímélve a iídakat sem.
Nekem is vannak magyar barátaim, akik nem jutottak a kórházig el és emiatt haltak bele a sérülésekbe. Sok magyar a hadseregben barátok voltak a szerbekkel együtt kártyáztak hétvégeken és nem az volt a jellemző, hogy egymás ellen hangolódjanak. Ezek a magyarok éppen úgy elítélték a koszovói albán és a világ minden tájáról odasereglett muszlim terroristákat harcolni az UCK oldalán.
Ön erről elfelejtett szándékosan (?)tudósítani! Meg még sok minden másról is. De, ahol ostorozni kellett a szerbséget, na azt megtette.
Amint látja beszélem a magyart és még sok szerb is és köszönjük meg vagyunk békében Ön nélkül is.
Nem mi voltunk azok, akik megtagadták a határon túli magyarságot (kettős állampolgársági szavazáson)hanem a magyar balliberális oldal, ahova Ön mint újságíró tartozik. Nem mi voltunk azok, akik 20 millió határon túli magyarral riogattuk az anyaország lakosságát, hanem Önök balliberális újságírók és a magyar balliberális politikai elit.
Szóval amikor annyira aggódik az írásában ne feledkezzen meg erről a TÉNYRŐL és arról sem, hogy a Magyarországgal határos országok közül egyedül Szerbia volt aki autonómiát adott a magyarságnak és nem gördített akadályt a kettős állampolgárság megadásához.
Hát ennyire "korrekt" a maga tudósítása, mint ahogyan láttam azt a provokatív viselkedést, ami nem a profizmus kategória Menczer Tamás ATV-ben készült riportját.
Jó választ adott Önnek azokat kérdezze, akik "hazudtak reggel délben este". Megint nem jó helyen tette fel a kérdést.
Nincs kétségem arról, hogy ugyanazt teszi, amit 21 évvel ezelőtt Szerbiában is megtett, nem a valóságot tárta fel, hanem provokált.
Mert, ami történt az volt. Ha Ön komolyan aggódna a határon túli magyarságért nem azon aggódna, hogy az Ön "adóforintja" a határon túli magyarok megsegítésére konkrétan a járvány miatt maszkokra megy. Ha Ön igazán aggódna a magyarokért nem a nemzeti oldalnak tette volna fel ezt a kérdést. Azt viszont nem vitatom, hogy Önnek joga van balliberális újságíróként a kérdését feltenni, csak akkor ne állítsa, hogy "független" és objektív" újságíró. Mert NEM AZ!
Most pedig rátérek a verésre.
Önnek eszébe sem jutott, hogy maga a verést mástól is hallhattam?
Vagy csak a magyarok oldalán valami mártír szerepben tetszeleg?
Őszintén elmondom, hogy Belgrádban voltam éppen a bombázások tartottak, amikor egy magas rangú katonatiszt barátomnál kávéztunk és Önről ő mesélte el a történteket.
De még csak ez a magas rangú tiszt sem volt jelen az Ön megverésében. Csak tudott róla és még sokan mások.
Azt is elmondom, ha akarnám meg tudnám mondani, kik tették, - ha utánajárnék a dolognak - de NEM TESZEM MEG.
Azért nem teszem, mert aki sokáig provokál másokat azzal bármikor előfordulhat, hogy elverik.
Ha már a balliberális oldal a határon túliak ellen kampányolt én nem fogom megtenni, hogy szerb honfitársaim ellen fordulok és megnevezem őket. SOHA.
Abban viszont reménykedem, hogy egyszer összefüggéseiben látja a dolgokat, mint "újságíró" és hitelesebben és korrektebben tudósít, tisztelve a nemzeti oldalt is!
További szép napot kívánok Önnek!

Vadhajtasok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató