2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Hadházyék dudálós tüntetésén gyilkossági kísérlet történt

Egy erdélyi blogger bejegyzését tesszük közzé, változtatások nélkül a nethuszar.ro oldalról.

Budapesten az ellenzék tüntetést szervezett, mert egy világjárvány kellős közepén, a vírus terjedésének megállításához a legjobb módszer az, ha a Clark Ádám téren körbe-körbe mennek és dudálnak. Fogalmam sincs, hogy mit takar a magyarországi vészhelyzet, milyen jogi eszközök vannak egy ilyen tünci-bünci megszervezésére, valószínűleg legális, ugyanis Orbán Viktor nemrég korlátlan felhatalmazást kapott a diktatúra kiépítésére, és diktatúrákban, amint azt nagyon jól tudjuk mi, akik megéltük Ceausecut, hogy a tüncizések mindennaposak, és a rendőr is kegyeletteljes alázattal viseltetik a diktatúra ellenzékével szemben. Igen, pont fix így volt Ceausescu idejében. Vagyis, várjál csak… Nem, nem épp így.

Mi is történt?

Szóval volt ez az ellenzéki nyavalya, tudja a bánat, hogy kik és miért, azaz, utána sem kell néznem, mert tudom: a román nagykövetnek és magyarellenes román diplomáciának muníciót szállító Szabó Tímeák, a székely autonómiát kategorikusan elutasító Ciolos kebelbarátnője, Cseh Katika és társai szerveztek egy tüntetést, mert világjárvány idején, amikor mindenhol kijárási korlátozások vannak életben, különösen Budapesten, akkor egy diktatúrában ezt IS szabad. Ezzel nekem személy szerint még különösebb bajom nem lenne: elvégre azért „csináltunk” demokráciát, hogy mindenki ordibálhasson kedvére, akár értelmes dolgokat, akár hülyeségeket, hogy úgy mondjam idiótának lenni alkotmányos alapjog, kár, hogy balfaszabbak annál, amit a törvény megenged, de na, ez van.

Erre a tüncibüntire ment ki a Vadhajtások nevű blog munkatársa, Bede Zsolt, hogy tudósítson. Bede Zsoltról tudni kell, hogy nem a magyarországi ellenzék barátja, és akkor még finoman fogalmaztam. Viszont ez neki alkotmányos alapjoga. Neki IS! És álldogált a csávó a kamerájával a kezében, amikor a rendőr odament hozzá, és a videofelvételen jól hallható, amint nyakatekert zsaruzsargonokat használva megbünteti, amiért rálépett a fűre. 50 ezer forintra büntette meg, és Bede igazán elgondolkozhatna azon, hogy legközelebb nem lép a fűre, inkább elszívja, a büntetés is kevesebb, neki is jobb kedve lesz, és kitör a világbéke.

A zsaru igazán arcbamászó viselkedésén túl – elvégre mégiscsak egy folyamatban levő tudósítást akadályozott meg, amit épp X ezren követtek a Facebookon, és ez az X ezer tekintélyes szám, de a java csak ezután jött: átkíséri a zsaru Bedét az út túlsó felére, hogy ott írják meg neki a cetlit. Ekkor odakeveredik valahogy egy takonypóc, aki lehúzza a maszkot az arcáról és arcon köpi Bede Zsoltot!!!

Cseppfertőzéssel terjedő vírusos világjárvány idején!
Most pedig leírom a rendőr olvasóimnak is: vész-hely-zet van, mert csepp-fer-tő-zés-sel ter-je-dő vi-lág-jár-vány zajlik.

Remélem ők is értették…

És akkor nézzük a kérdéseket:

  • hogy a faszba tud közel menni a zsaruhoz egy ellenzéki tüntető, amikor a két méter távolságtartás kötelező? Két zsaruról beszélünk, egyik intézkedik, a másik felügyel. És odasettenkedik egy alak a vészhelyzet idején, és köpik egyet. Egyezzünk meg, ez a zsaru Ramallahban már a 72 szűzzel ismerkedne a Paradicsomban. Ennek a zsarunak Pataréten úgy lopják el a pisztolyt az oldaláról, hogy észre sem veszi.
  • miért nem lépett fel ez a zsaru a köpködővel szemben? Amerikában, a szabadságjogok non plus ultrája nevű hazában egy mikiegér eljátszotta ugyanezt: a boltban úgy akart előnyhöz jutni, hogy leköpdösött embereket. Kijött a helyi rendőrség, leteperték, hátrabilincselték a kezeit, bedobták egy furgonban, és mire magához tért, már terrorizmus volt a vád ellene.
  • Ki fogja ezt a rendőrt felelősségre vonni az intézkedés elmulasztásáért? Kétségkívül: rendkívül fontos, mi több, a világjárvány megfékezésének szempontjából elengedhetetlen, hogy Bede Zsoltot megakadályozzuk abban, hogy fűre lépjen. De azért az sem mellékes, hogy a köpködés megakadályozása, megtörténte esetén pedig a büntetése nem maradhat el. Bár nem vagyok abban biztos, hogy járványtani szempontból Bede Zsolt füvezése veszélyt jelent.
  • Mi lesz a köpködővel? Azonosították már, indul ellene eljárás?

És a végére egy kis bezzegrománia – itt is előfordult, hogy a lakótelepi suttyó ventilátor azt hitte magáról, hogy ő a helikopter, ezért simán mászkálhat este tíz után, kijárási tilalom ide vagy oda. Mi több, az őt igazoltató rendőrt leköpte. Tessék megnézni a szakszerű, bezzegromániás rendőrségi eljárást:

Kiegészítésként: a két srácot, túl azon, hogy rommá verte őket a rendőr, még meg is büntették kb. Ötezer euróra, amiért engedély nélkül hagyták el a lakásukat.

Játsszunk el a gondolattal, hogy – Isten őrizz! – két hét múlva Bede Zsoltin kiütköznek a tünetek, és kórházba kerül. Akkor erre a takonypóc köpködősre rá lehet majd húzni a gyilkossági kísérletet?
Igen, rá lehet, sőt, ez már most is megállná a helyét!

És ez lesz ellene a vád?
Dehogy!

Magyarországon diktatúra van, és egy diktatúrában az ellenzéki tüntetőket nem ítélik el, akkor sem, ha fűre lépnek, akkor sem, ha embert ölnek…

(A cím hatásvadász, igen, ennek ellenére több a valóságtartalma, mint a diktatúrázos szövegeknek… A félreértések elkerülése végett: a fakabátok igazoltatták a köpködőt is, de nem állították elő, ami normál hétköznapi helyzetben is minimum, vészhelyzet idején pedig kötelező lenne! )

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató