2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Bede Zsolt a TASZ-hoz fordul jogsegélyért az ellene elkövetett gyilkossági kísérlet ügyében

Tudósítónk ma délután elküldte levelét a Társaság a Szabadságjogokért nevű civil szervezetnek, ami jogsegélyt nyújt az áldozatoknak. Így tettek korábban Hadházy Ákosék is, akik meg lettek büntetve a dudálós tüntetésen.Mint ismert, Bede Zsoltot az egyik anarchista 10 cm-ről köpte arcon, majd a rendőrök megbüntették, mert zöld területre lépett a tudósítás közben. Az előbbi ügyben a rendőrség csupán annyit állapított meg, hogy tettleges becsületsértés történt, ami azért érdekes, mert pandémia idején, kijárási korlátozások közepette veszélyeztették tudósítónk egészségi állapotát. Így akarták távol tartani az ellenzéki tüntetéstől.Bede Zsolt levele így szól:  Tisztelt Cím!
Bede Zsolt vagyok, május 4-én én is jelen voltam a Clark Ádám térre szervezett dudálós tüntetésen, mint újságíró. Videót készítettem az eseményről.
17-18 óra között Krómer Patrik nevű tüntető az élő videó közvetítés közben 10 cm-ről arcon köpött, továbbá elkezdte csavargatni a kezemben lévő stabilizátort.
Mivel újságíróként a munkámat végeztem, ezért úgy gondolom, hogy garázdaság vétségét is kimerítette, erőszakoskodott velem szemben, illetve a VESZÉLYHELYZETBEN leköp 10 cm-ről, az nem annak tűnik, amit a rendőrség megállapított, hogy tettleges becsületsértés. 
Attól sem riadt vissza Krómer Patrik, hogy VESZÉLYHELYZETBEN, A PANDÉMIA alatt leköpjön és ezzel az egészségi állapotomat kockáztassa.
Azt mondanom sem kell ugyebár, hogy az operatív törzs sajtótájékoztatóján elhangzottak:
- Kijárási korlátozást nem szabad megszegni- 1,5 méteres távolságot kell tartani- A köpést sem nagyon említette Müller Cecília, tisztifőorvos
Továbbá a munkám során ráléptem a körforgalomban található zöld területre, amiért 5000- 50000 forintig terjedő pénzbírsággal akarnak sújtani.
  Ezért igényt tartanék a jogsegélyre, amit tudnának nekem nyújtani ebben a két ügyben.
Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel:
Bede Zsolt
  Várjuk a civil szervezet válaszát, amint megjön, közzé fogjuk tenni!    
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató