2024. május 07. - Gizella
EUR : 389.62
USD : 361.8
Időjárás ikon21°15°

Kamu Geri beszólt Kovács Zoltánnak: Remélem, hogy magától mond ilyen hülyeségeket

Szerdán dönthet a kormány a fővárosi korlátozások esetleges enyhítéséről – hangzott el az operatív törzs hétfői ülésén. Nagyon úgy tűnik azonban, hogy a fővárosiaknak még várnia kell a kormányzati döntésre.

Ez derül ki legalábbis Kovács Zoltán Facebook-bejegyzéséből: a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár gyakorlatilag az idősotthonok helyzetéhez kötötte a budapestiek sorsát – közvetve pedig Karácsony Gergely főpolgármestert tette meg bűnbaknak, amiért továbbra sem oldják fel a korlátozásokat.

Erre válaszolt az alkalmatlan főpolgármester:

Budapest újranyitása nem lehet politikai, csakis szakmai kérdés, nem szólhat a kormány-ellenzék viszonyról, csakis a budapestiek életéről és biztonságáról

- közölte Karácsony.

Karácsony Gergely szerint Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hétfőn "lényegében elismerte, hogy a kormány politikai alapon, és nem szakmai érvek alapján hoz döntést Budapest újranyitásáról".

"Értem én, hogy velem kell harcot vívni, ez is része ezek szerint a járványügyi katonai akciónak. De ennek alávetni közel 2 millió ember életének tervezhetőségét, kiszámíthatóságát, az példátlan felelőtlenség"

- fogalmazott a főpolgármester.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató