2024. május 11. - Ferenc
EUR : 387.78
USD : 359.69
Időjárás ikon22°14°

Rendkívüli: A Vadhajtások.hu nem kap gyorssegélyt az Európai Újságírás COVID-19 Támogatási Alapból

Eldőlt, mely "független", "haladó" médiavállalatoknak ad segélyt a Facebook a koronavírus miatt.

Csütörtökön kihirdették a Facebook Újságírói Program (FJP) és a Európa-szerte számtalan kiadóval együttműködő Európai Újságíró Központ (EJC) gyorssegélyezett médiumainak listáját. Magyarországról két rádió és két online termék kap gyorssegélyt az Európai Újságírás COVID-19 Támogatási Alapból. Pályázatot hirdetett az Európai Újságíró Központ (The European Journalism Centre / EJC) Facebook anyagi támogatásával, hogy így segítsenek a koronavírus miatt bajba került médiumokon. A ma közzétett lista alapján összesen 55 tartalomszolgáltató kap a segélyből, az Egyesült Királyságtól, Franciaországon át Ukrajnáig. Az 55 európai tartalomszolgáltató közül 4 magyarországi médiavállalat jut pénzhez:
  • Tilos Rádiót működtető alapítvány 25.000 euróhoz,
  • A Klubrádió Zrt. 25.000 euróhoz,
  • Az Ittlakunk.hu szintén 25.000 euróhoz,
  • Az Együtt Debrecenért Egyesület 10.000 euróhoz jut hozzá. Ez utóbbi egyesület a debreciner.hu nevű debreceni helyi hírsite működtetője.
A Media1 úgy tudja, ennél egyébként jóval többen próbálkoztak Magyarországról támogatáshoz jutni a COVID-19 gazdasági hatásainak mérséklése érdekében. Számukra esetleg még az jelenthet reményt, hogy az EJC további körös pályázatokat is tervez a következőkben. Hasonló pályázatot egyébként a Google is hirdetett, de ők még nem hirdették ki a végeredményt. Az EJC pályázatának valamennyi győztesének listája ITT található.Forrás: Media1 
( a gyengébbek kedvéért: nem kértünk semmilyen támogatást csak viccelődtünk) 
 
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató