Vadhajtások

Orbán Viktor Karácsonyról: Az a fajta, aki disznóvágáson vacsorára érkezik, de nem bánja senki, mert legalább nincs láb alatt

Nagyjából úgy kell elképzelni, hogy Budapest majd két héttel később követi a vidéket – mondta Orbán Viktor kormányfő a Kossuth Rádióban elmondott szokásos pénteki interjúban.

Ismerem a kerületi polgármesterek és a főpolgármester véleményét. Vannak születetten elméleti, meg születetten gyakorlati emberek. Hogy egy példán érzékeltessem: előbbi disznóvágáson este, a vacsorára érkezik, de nem bánja senki, mert legalább nincs láb alatt. Vagy ha benősül egy ilyen típusú ember a családba, és vesz egy bútort, akkor azt nem ő szereli össze

– szúrt oda ismét a kormányfő Karácsony Gergely főpolgármesternek, előhúzva a Pesti úti idősotthon ügyét, amelyben szerinte nagy felelősség nyomja Karácsony vállát.

 

Ha Tarlós István lenne a polgármester, akkor ő odamenne és rendet tenne

– fogalmazott Orbán.

Orbán Viktor azt mondta, hogy a főpolgármester minden bizonnyal kiváló tanulmányt ír majd a Pesti úti idősotthonról, de mégis több mint 40 ember meghalt. Senki sem veheti félvállról az újraindítást – tette hozzá.

Ezért arra kéri a főpolgármestert is Orbán, hogy vállaljon gyakorlati felelősséget.

 

Budapesten a kijárási korlátozás esetleges feloldásáról szombat koradélután dönt a kormány.

 

Forrás: 24.hu nyomán