2024. május 17. - Paszkál
EUR : 386.3
USD : 356.69
Időjárás ikon20°11°

Ez gyors volt: Újra megjelentek a migránsok Horgoson és a határ mentén

Nem tartott sokáig a szünet, máris visszatértek Horgosra és környékére a migránsok. A Pannonrtv.com stábja ma több afgán csoporttal is találkozott, akik egytől egyig az Unióba tartanak, papírok nélkül. 
A többség szokás szerint az éj leple alatt próbálja meg átlépni a szerb-magyar határt. Ismét migránsok lakják az egykor szebb napokat is megélt Bácska birtokot Horgos közelében. A koronavírus-járvány miatt az illegális bevándorlók heteken keresztül befogadóközpontokban éltek, ahol a szerb katonaság felelt azért, hogy ott is maradjanak. A bezártságnak azonban néhány napja vége, így a bevándorlók is gyorsan visszatértek a szerb-magyar határszakasz közelébe. Mint mondták, mindent megpróbálnak, hogy átszökjenek a határon:„Ma is menni fogok. Este 10 órakor megindulok a határra, majd felmászok egy kamionra. Olaszországba vagy Franciaországba szeretnék eljutni.”
Migránsokat azonban nem csak a Horgos melletti elhagyatott tanyákon, hanem a falu központjában is látni lehet. A koronavírustól ők is tartanak, így maszkot viselnek.„ Afganisztánból jöttem, két hónapja várakozok itt Horgoson. Németországba akarok menni. - Mi itt a gond? - Jelenleg a koronavírus.”
A megkérdezett migránsok azt mondták, eleget várakoztak már Szerbiában, egyértelmű céljuk az Európai Unió, hiszen szinte mindegyikük a jobb élet miatt indult útnak otthonából.
Forrás: Pannonrtv.com
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató