Háború a Jobbikban: Varga Damm nem adja vissza a mandátumát, borítja inkább a bilit

Kedves Jobbikos Bajtársaim!
Kedves Barátaim!
Tisztelt Választópolgárok!

A Jobbik Magyarországért Mozgalom vezetése a tegnapi napon a következőt közölte velem: felszólítanak országgyűlési képviselői mandátumom visszaadására. Miről is van szó? Az Országgyűlésbe beérkező javaslatot először a frakcióelnökség látja, s dönti el, hogy kit kér fel témafelelősnek. Engem a két év alatt 52 alkalommal kért fel. Témafelelősként és szakpolitikusként letettem egy ajánlást a T/10309 számú javaslat szavazására kellő időben a frakcióvezetés asztalára, ami 37 törvényt módosított 192. §-on keresztül. Részemről a szakmai döntést meghoztam, ezért természetesen vállalom a felelősséget. A törvényjavaslat járt a Honvédelmi és rendészeti Bizottságban, az Igazságügyi Bizottságban és a Törvényalkotási Bizottságban. A frakcióvezetésnek volt bőven ideje, hogy ezt a törvényjavaslatot áttanulmányozza mind a kiosztás előtt, mind azt követően. Mindezek tudatában a frakcióvezetés meghozta a politikai döntést is, mely az én szakmai ajánlásommal egybehangzó volt.
A frakcióvezetés döntése értelmében a frakció a törvénymódosító javaslatcsomagot megszavazta a frakcióigazgató felhívására. Megnyugtató volt számomra, hogy a szavazás napján később a Jobbik azon szakmai támogatója, aki a problémásnak nevezett új szabályozás ügyében szaktekintélynek tekinthető, írásban közölte, nem követtem el hibát.
A szavazás utáni napon reggel – megdöbbenésemre – a frakcióvezetés felülbírálta a saját korábbi döntését, azt helytelennek bemutatva – szakmai érvekkel alá nem támasztva -, bocsánatot kért a polgároktól.
Ebből a folyamatból a Jobbik vezetése arra a döntésre jutott, hogy mindezért személyemet terheli a felelősség, s ezért nekem 24 órán belül vissza kellene adnom a mandátumomat. A keddi szavazási napon 21 javaslatról szavaztunk, amelyből 6 volt a nekem kiosztott téma. Négy javaslatnál nemet ajánlottam a frakciónak, kettőnél igent. Ezen a szavazási napon a Jobbik frakció négy alkalommal szavazott együtt a kormánypártokkal a frakcióvezetés döntése alapján.


Azért volt kedvező számomra, hogy a mandátum kérdésében 24 óra rendelkezésemre állt a döntés meghozatalához, mert ez elegendő idő volt arra, hogy megismerjem a Jobbik tagságának, s a támogatóimnak e döntéssel kapcsolatos kérését. A mintegy összesen 1200 üzenetnek, levélnek, telefonhívásnak, vagyis az aktív tagság jelentős része kérésének eleget téve, nem hagyom cserben sem a Jobbik közösségét, sem az engem támogató polgárokat, ezért nem adom vissza a mandátumomat.

 

-írta Varga Damm a Facebook-oldalán és kitette a régi Jobbik logóját.

Check Also

Jobbikosok! Köpjetek föl, és álljatok alá!

2018-ban a Vadhajtások portálunk miattuk jött létre.   2020-ban Karácsonykor bejelentik, hogy Gyurcsánnyal közösen indulnak, …