2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

A Twitter feketére változtatta a logóját és hozzáadta a BlackLivesMatter hashtag-et a profiljához

A közösségi média óriás látva az Amerikában zajló lázadásokat és a szimpátia tüntetéseket Európa szerte, támogatása jeléül elsötétítette a logóját, és helyettesítette bio-ját a #BlackLivesMatter hashtaggal - írja a Russia Today.A Szilícium-völgyben lévő cég vasárnap változtatta meg profilját, öt napon keresztül egymást követő tiltakozás és az Egyesült Államok nagyvárosaiban zajló zavargások után. A társaság nem azonnal adott magyarázatot az új dizájnra, de már tweetelt a „régóta fennálló rasszizmusról és igazságtalanságokról, amellyel a fekete és dél-amerikai emberek naponta szembesülnek”.A Twitter nem az egyetlen cég óriás, amely a tiltakozási mozgalom mellett áll. A Netflix szombaton büszkélkedett, hogy „kötelessége támogatni fekete tagjaikat, alkalmazottaikat, alkotóinkat és tehetségeinket”, míg a Nike - amely már ismert a társadalmi igazságosság-orientált hirdetési kampányaival - pénteken kiadott egy videót, sürgetve ügyfeleit, hogy „legyenek a változás része ”, és ne„ keressenek több kifogást ”. Itt éppen a rasszizmus ellen tiltakozó feketék egy Nike üzletet fosztogatnak...

A Twitter-nézet változása néhány felhasználónál nem aratott túl nagy sikert, mivel a Donald Trump adminisztráció azzal vádolta az Antifa fegyvereseit, hogy az országos tiltakozások kiszélesítése érdekében erőszakos cselekedeteket hajtottak végre, néhány konzervatív kommentátor a szociális média platformját azzal vádolta, hogy támogatták a „hazai terrorizmust” és a „baloldali rohamot”.

 

Sajnálom, de csak egy ikon megváltoztatása teljesen haszontalan. A Twitter-nek meg kell változtatnia az üzleti politikáját is egyben.
- Lara ☻ #BlackLivesMatter (@laraisuncool), 2020. május 30.

Még néhány fekete aktivista is vitatta a változást, azzal vádolva a társaságot, hogy „szinte semmit nem tettek annak érdekében, hogy megszabaduljunk a doxxingtól (az internetes bosszúállástól) és a fehér nacionalisták zaklatásától”.

Vadhajtasok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató