2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Rendkívüli: Kidobták mint macskát sz@rni a lap igazgatóságából az Index főszerkesztőjét

Hétfő délelőtt rendkívüli állománygyűlést tartottak az Index.hu óbudai szerkesztőségében. A céget tulajdonló alapítvány kuratóriumának elnöke, Bodolai László itt tájékoztatta az újságírókat az elmúlt napok eseményei nyomán kialakult helyzetről. Bodolain és a szerkesztőség tagjain kívül még Pusztay András vezérigazgató volt jelen. Az ülésre azután került sor, hogy a szerkesztőség egységesen azt hazudta, hogy fenyegetik őket, a cég igazgatósága elé került javaslat miatt, ami átalakította volna a lap működését, és lényegében külső cégekbe szervezte volna ki a rovatokat. Át is állították az Index függetlenségét jelző mutatót a szabadindex.eu oldalon.
Bodolai bejelentette azt is, hogy Dull Szabolcs főszerkesztő igazgatósági tagságát megszünteti, mert belső döntéseket vitt a nyilvánosság elé. A főszerkesztői posztról nem mentette fel.
Az biztos, hogy ezzel az igazgatóság átalakul. Más konkrétum a gyűlésen nem hangzott el, de a jelek szerint elképzelhető, hogy távozik Pusztay András vezérigazgató is. Pusztay az állományülésen elmondta, hogy olyan igazgatósági határozat született múlt héten, amit nem tud lelkiismerete szerint végrehajtani. A kérdésre, hogy emiatt távozik-e, az ülésen nem adott egyértelmű választ. Pusztay hétfőn nem akart még nyilatkozni az ügyben. A feszültség ezzel együtt is valamennyit enyhült a gyűlés végére. Az újságírók közül többen például amellett érveltek, hogy maradjon együtt az egyébként láthatóan feszült munkakapcsolatban álló Pusztay-Bodolai-Dull hármas, ugyanis úgy érzékelik, bármilyen változás csak rontana a jelenlegi helyzeten. A jelenlévők abban maradtak, hogy a szerkesztőség vezetése kidolgozza, hogy milyen garanciák mellett állítanák vissza a függetlenségi barométert.     Soros csicskái alapján  
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató