2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Törölték a női kézilabda BL budapesti négyes döntőjét

A koronavírus-járványra hivatkozva vette ki a programból a tornát az Európai Kézilabda-szövetség.Törölték a női Bajnokok Ligája négyes döntőjét – írja a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) a közleményben. A döntést a világegészségügyi helyzet alakulásával indokolta az EHF. A Bajnokok Ligája csúcseseményét eredetileg május elején tartották volna Budapesten, a Papp László Sportarénában, akkorról tolták szeptember 3-6. közé. Az egymérkőzéses negyeddöntőket is a négycsapatos finálé előtt rendezték volna, mostani döntésével azokat is törölte az EHF. Horváth Gabriella, az Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára, azt mondta a döntés után, hogy
nem tudunk mit tenni, mint alkalmazkodunk a kialakult helyzethez, és elfogadjuk az EHF döntését, még akkor is, ha folyamatosan arra készültünk és azért dolgoztunk, hogy szeptemberben vagy esetleg később meg tudjuk rendezni a BL-végjátékot.”
Azt is hozzátette, hogy csalódottak és nagyon sajnálják, hogy le kell mondaniuk az eseményről, amely mind a Győri Audi ETO, mind a magyar szurkolók és a magyar kézilabda számára hagyományosan az év egyik csúcseseménye. Az elmúlt három évben a Győri Audi ETO nyerte a női kézilabda BL-t. A férfi final four esetében még van remény, jelen állás szerint december 28-29-én tartják majd meg. A legjobb négy csapat eredetileg május 30-31-én mérkőzött volna, ám az EHF márciusban augusztus 22-23-ra halasztotta a finálét, amelyet most még tovább tolt. A helyszín, Köln, nem változott.  
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató