2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Kamu Geri egy német lapnak magyarázta, hogy az Uniónak kell utat mutatnia a magyaroknak

Budapest aktuális főpolgármestere a német Südwest Pressének adott interjút, amiben meglepő módon Orbán Viktort és a nacionalizmust emlegette, valamint arról beszélt, hogy az uniós támogatásokat mégsem kellene megvonni Magyarországtól és az ellenzék melléfogott, amikor szankciókat sürgetett Brüsszeltől. A kritikai hangvételnek természetesen kézzel fogható magyarázata is akad: Karácsony Gergely azért kampányol, hogy a hazánknak szánt uniós forrásokat az önkormányzatoknak adják és annak felhasználását bízzák rájuk nyugodtan,- szemlézte a Pestisrácok.huA Südwest Presse német lapnak valamiért égetően fontos volt, hogy interjút készítsen Budapest főpolgármesterével. Ebben Karácsony Gergely többek között arról beszélt, hogy a nacionalizmus mennyire károsítja a szolidaritást és kifejtette, mennyire bízik abban, hogy az Európai Unió képes lesz visszaszorítani a nacionalizmust. Mindezt megfűszerezte azzal, hogy a magyar kormány elleni szankciókkal mégiscsak bánjanak körültekintően, mert az leginkább Orbán bűne. Úgy fogalmazott: a közös elvekkel szembeforduló államok esetében nem szabad, hogy a lakosság büntetésként, illetve beavatkozásként élje meg az EU válaszlépését. Kifejtette, hogy a magyarok többsége az uniós tagságot támogatja és a kormány az, aki folyamatosan konfliktusokat generál az uniós vezetőkkel. Arról is beszélt, hogy ezután persze bevonják a lakosságot is az unió elleni hergelésbe és maguk mellé állítják őket.  Hozzátette:
az ellenzék melléfogott, amikor szankciókat sürgetett Brüsszel részéről, mert igazából a kormány elhibázott politikája helyett nem kellene az embereket büntetni, így az lenne a megoldás, hogy a nagy településeknek kellene többet  kapniuk közvetlenül a brüsszeli támogatásokból, és azok végösszegét nem szabad csökkenteni.
  Vagyis hirtelen nagyot fordult az ellenzékkel a világ, amikor októberben ellenzéki vezetéssel alakult meg a fővárosi közgyűlés, így már nem kellene szankciókkal sújtani hazánkat, adjanak nyugodtan pénzt Brüsszelből, de azt nekik. Azzal érvelt, hogy Magyarországon valami új jelenség tapasztalható, mert az eddigi elméletekkel szemben nem a nagy települések lakosai, hanem a vidéki emberek válnak magányossá és mivel nincsenek közösségi platformok, ezért egyre többen hisznek a megmentőjükként tetszelgő erőskezű vezetőben, Orbán Viktorban.A miniszterelnök persze kihasználja őket és azzal próbál még nagyobb érdemet kivívni magának, hogy azt hangoztatja, hogy a magyar nemzet érdekében cselekszik. Bezzeg a városlakók (nyilván, ahol az ellenzékiek nyertek),  jobban informáltak és határozottabbak – akiket nem tud manipulálni és képesek arra, hogy bizonyos kezdeményezések mögé felsorakozzanak.Karácsony Gergely ebben is az EU útmutatását kéri, mert a siker érdekében nekik kell a magyar embereknek megmutatni, mi is a helyes út, ehhez a rendkívül nemzeti és önálló gondolatsorhoz pedig azt is hozzátette, hogy ebben a fiatalokra is számíthat az unió, hiszen
“a magyar fiatalság az identitás részeként fontosnak tekinti az európaiságot”.
   Forrás: Pestisrácok.hu 
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató