2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Katalóniában önkéntesekből álló csoportok szerveződnek a migránsok ellen

Katalónia évek óta küzd a bűnözéssel, amely folyamatosan növekszik a bevándorlók beáramlása miatt. A lakosok úgy döntöttek, hogy saját kezükbe veszik az ügyüket, és megvédik magukat a "menekültekkel" szemben.Ennek érdekében a polgárok demonstrációkat szerveznek és polgári járőröket toboroznak a biztonság megóvása érdekében. El Confidencial szerint a tengerpart menti lakosok egyre hangosabban követelik a rendőrök számának növelését. Ugyanakkor nem várnak passzív módon a hatóságok válaszára, megszervezik magukat.A migránsok túlnyomó része bűnözésből él. A katalánok a kísérő nélküli fiatal "menekültekből"álló rablóbandát "menasnak" nevezik. Vonattal utaznak az országban és lopnak, amit a bevándorlást támogató szervezetek tagadnak.
"Nincs olyan bizonyíték, amely utalna a fiatalkorú migránsok és a bűnözés közötti kapcsolatra, ám az emberek mindazonáltal hibáztatják őket, szándékosan figyelmen kívül hagyva az ártatlanság vélelmét, és csak azért teszik, mert ezek a fiatalok Maghrebből vagy a Szaharától délre fekvő Afrikából származnak, ha fehérbőrűek lennének, akkor nem állítanának ilyeneket..."
- írta a baloldali SOS Racisme szervezet.  Bede Zsolt – Vadhajtasok.huT.me/bedezsolt  |  Vk.com/bedezsolti  |  Twitter.com/BedeZsolt2 
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató