2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

A Der Standardnak megírta a magyar libernyák: Magyarország a teljes sötétség felé tart

Össztűz alá került hazánk, az európai liberálisok Magyarországot támadják, mert az Index kivégezte saját magát. Most egy újabb próbálkozást tesznek, hogy megmutassák, Orbán Viktor egy diktátor.Ma reggel a lengyel liberálisok indították a napot egy sajnálkozó cikkel. 

"Az Index egy első osztályú online portál, az egyik újságírói világítótorony a posztszocialista Magyarországon." 

Egy egész nemzedék nőtt fel vele. Több millió ember számára ez volt a magyar weboldal alfa- és omega-formája, a legfrissebb hírforrás. 1999-es alapítása óta az Index, amely naponta több mint másfél millió olvasóval rendelkezik, az ország legszélesebb körben elterjedt médiumává vált, de sokak számára az újság sokkal többet jelentett. Az index intézmény volt. Az élet hozzáállása. Kulturális érték. Egy magyar.Az index örömöt adott, nevetést okozott, mások sírni kezdett, és ez alkalmanként bosszantotta. Az Index állt a gyengékkel szemben, és a hatalmasokat elárasztotta, függetlenül a politikai színtől. Csakúgy, mint egy profi és objektív webhelyhez. Számos magyar kolléga álmodozott arról, hogy egyszer dolgozik az Indexnél . Ez az álom a múlt hét óta meghaladja - írja a Der Standard bőrébe bújba Csekő.  Az osztrák Der Standard szerint a címben tett állítást támasztja alá az is, hogy jelenlegi formájában bizonyosan megszűnik az ország vezető digitális lapja, az újságírás világítótornya.Így búcsúzik a hírportáltól Csekő Balázs, aki 15 éve él Bécsben, szabadúszó újságíró...   A libernyák úgy fogalmaz, hogy
az Index intézmény volt, egy életérzés, kulturális kincs, egy hungarikum. A legtöbb magyar az oldalairól értesült a hírekről, pártállástól függetlenül. Naponta másfél millióan kattintottak rá, azaz milliók számára alfának és omegának számított az online kínálatban. Egy egész nemzedék cseperedett fel az anyagain.
Így folytatta a hazugságait:Támogatta a gyengéket és pellengérre állította a hatalmasokat, és nem nézte, hogy éppen ki kormányoz. Ahogy az illik egy profi és elfogulatlan orgánum esetében. De az átvételére nem tegnap indult az első kísérlet, már régóta szálka volt az Orbán-kabinet szemében. Hogy sorsa megpecsételődött, abban alighanem a múlt őszi önkormányzati választások játszották a döntő szerepet. A Fidesz gyenge eredménye ugyanis ébresztővel ért fel a miniszterelnök számára. Az ellenzék sikerében nem kis része volt a Borkai-féle unga-bunga videónak, amely ugyan másutt jelent meg, de az Index nélkül nem kavart volna ekkora botrányt. Ilyen kényelmetlen helyzet azonban még egyszer nem fordulhat elő.Nem szabad illúziókat kergetnünk. Orbán körei már a következőket célozzák meg. Az RTL Klub, a HVG, a 444.hu és a 24.hu a fennmaradó főbb médiumok, amelyek még nem működnek kormányzati csatornákon . Az index lebontása után semmi sem zárható ki. Az ország legbefolyásosabb közegének kikapcsolásával egy másik fáklyát is kioltottak: a magyar közönséget. A számuk gyorsan csökkent, mivel Orbán egy évtizeddel ezelőtt hatalomra került. Csak néhány van hátra. A teljes sötétség beteljesedéséig. Mi csak annyit üzennénk Neked, Csekő:
Elmész Te a hazaáruló, büdös kurva anyádba!
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató