2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Fordulat: A boncolási jegyzőkönyv szerint George Floyd hozzájárult saját halálához, túladagolta a fentanilt

A minneapolisi rendőrség őrizetében lévő 46 éves George Floyd haláláért vádolt egyik tiszt ügyvédje kedden indítványozta a vád elutasítását, mivel Floyd a letartóztatás ellenére túladagolta a fentanilt, így saját maga hozzájárult a halálához – írja a  Bluelivesmatter.blue portál. 

Earl Grey, a minneapolisi volt rendőrtiszt Thomas Lane ügyvédje azt állította, hogy Floyd lenyelte a fentaniltablettákat, miközben a tisztviselők megpróbálták őrizetbe venni – jelentette a KMSP. Gray azt mondta, hogy a Floyd letartóztatásáról szóló bodycam-videó egy fehér foltot mutatott Floyd  nyelvén, amely egy pillanattal később eltűnt. Az elbocsátás iránti indítványban Lane volt tisztviselő ügyvédje úgy vélte, hogy Floyd „2 milligramm fentanilt, azaz egy halálos adagot” nyel le annak érdekében, hogy elkerülje, hogy elkapják a kábítószer birtoklásáért.

Csak annyit kellett tennie, hogy a rendőrautóban ül, mint minden más vádlott, akit eredetileg letartóztattak. Miközben megpróbálta elkerülni a letartóztatását, Mr. Floyd önmagában túladagolta a fentanilt. 

– írta Grey a bírósági beadványban.

Mivel a mérgezés szintje a legjobb esetben is nehéz légzést okoz, Mr. Floyd szándékos mulasztása is ott van, tehát a túladagolása mellett, hozzájárult saját halálához. 

Lane volt ügyvédje már július 7-én benyújtott indítványban kérte a bírót, hogy utasítsa el az ügyfele ellen felhozott vádakat. Ez a indítvány azt is kijelentette, hogy nem állnak rendelkezésre bizonyítékok az egykori tiszt ellen indított vádak valószínű okának alátámasztására. Lane volt tisztet a második fokozatú gyilkosság segítéséért és bűnsegédévé, valamint a második fokozatú emberölés segítéséért és bűnsegédéért vádolják Floyd halálával kapcsolatban. 

Gray munkája révén megvannak Floyd boncolásának végleges toxikológiai eredményei, amelyek bizonyítékokat mutattak a fentanil és a közelmúltbeli metamfetamin használatáról – jelentette a New York Post.

A Hennepin megyei orvosi szakorvos munkaidőben kiadott boncolási eredményei szintén megerősítették, tehát, hogy Floyd szívelégtelenségben halt meg.

Hogyan történt a sérülés: az elítélt kardiopulmonáris elzáródást tapasztalt, miközben a rendészeti tisztviselő visszatartotta

– áll a jelentésben.

Egyéb jelentős állapotok: arteriózisos és hipertóniás szívbetegség; fentanil-mérgezés; a metamfetamin legutóbbi használata.

-írták.

Grey várhatóan vitatja majd a Lane volt tiszt elleni vád elutasítását a szeptember 11-i következő bírósági megjelenéskor – jelentette a KMSP.

Forrás: Pestisracok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató