2024. május 18. - Alexandra, Erik
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon23°11°

Szanyi Tibi: a borsodi ellenzéki jelölt náci, a körzet 40 százaléka meg cigány

Nem támogatja a közös ellenzéki jelöltet a Borsodi időközin Szanyi Tibor pártja, mivel a pártalapító „aktív nácinak” tartja a jobbikos Bíró László. A fentiekkel kapcsolatban az ATV Start című műsorában azt mondta az ISZOMM párt elnöke, hogy bocsánatkéréssel nem intézhetők el Bíró korábban tett rasszista kijelentései és sok-sok éves ilyen jellegű pályafutására.

 
Náciknak nincs bocsánat, rasszista kijelentésekért – szögezte le Szanyi Tibor.
  Arról is beszélt, hogy bár együttműködést ajánlottak az ellenzéki pártoknak, a Momentum elnökén kívül egyik vezetője sem méltatta válaszra – Fekete-Győr András is csak annyit írt, hogy figyelemmel kísérik az ISZOMM tevékenységét. A mostani borsodi időközi előtt az ISZOMM elnöke szintén levelet írt az ellenzéki pártvezetőknek, amelyben jelezte, hogy a párt támogat egy független jelöltet. Választ erre sem kaptak, és a levelük után 48 órával a parlamenti ellenzéki pártok „puccsszerűen” bejelentették a „teljesen alkalmatlan” jelöltjüket, Bíró Lászlót. Szanyi szerint a hat ellenzéki párt begubózott, fütyülnek a civil jelöltekre, és mivel a baloldali pártoknak nem volt „egyetlen megveszekedett jelöltje sem”, ráhagyták a jelölést a Jobbikra. Szanyi Tibor szerint az érintett térség 42 településéből 37-ben független polgármester van. Itt nem divat a pártpolitika – tette hozzá az ISZOMM elnöke, aki szerint a választókerület két nagy településén, a Fideszt és a Jobbikot is megverte a civil jelölt. Ráadásul – tette hozzá Szanyi – hogy Bíró László a 2019-es önkormányzati választáson Szerencsen 5 százalékot se ért el. Az ISZOMM elnöke nem érti, hogy az ellenzéki pártok miért nem támogattak egy előválasztást Bíró és a függetlenként, az ISZOMM támogatásával elinduló Tóth Ádám között. Tóth Ádám Szanyi szerint megnyeri a választást, mind a Fidesz, mind a Jobbik jelöltjét meg fogja verni.
Egy olyan körzetben, ahol a lakosság 40 százaléka cigány, nem lehet egy náci jelöltet elindítani – szögezte le Szanyi Tibor, aki elmondta: kötöttek egy megállapodást Tóth Ádámmal a mindkét fél által támogatható programról.
  Olyan pártok, amelyek 10 éve eredménytelenül markolják az állami támogatásokat, vegyék le a hangerőt, ha másokat bírálnak – szögezte le Szanyi Tibor, aki szerint nekik nem a „kollaboráns ellenzéki pártok”, hanem a NER és a Fidesz az ellenfele. Ami az MSZP-n belüli tisztújítást illeti, Szanyi Tibor szerint Mesterházy Attilának, akivel korábban vetélytársak voltak a szocialista párt elnöki székéért, van víziója a baloldal jövőjéről. Mindig is voltak vitáik, de azt nem lehet kétségbe vonni, hogy bár erősen pragmatista, de korrekt baloldali politikus. Ha az MSZP őt választja, akkor azt üzeni, hogy hajlandó visszafordulni a baloldali útra. Szanyi Tibor bejelentette azt is, hogy amennyiben lesz ilyen, elindul az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért folyó előválasztáson, bár hozzátette: szerinte nem lesz ilyen előválasztás, hanem majd titkos alkuk során döntenek az ellenzéki pártok a jelöltről.   (ATV)  
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató