2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Magyar Nemzet: a Momentum egyik képviselője is a Soros-karmesternek jelent

A Magyar Nemzet hosszas kutatómunka után megtalálta azt a személyt, aki külföldről összehangolja a magyar kormány elleni sajtóoffenzívát: Gerald Knaus a Soros-lobbi kulcsfigurája kiterjedt hálózaton keresztül ad parancsokat a hazai és nyugati balliberális sajtónak. A lap a sorozat mai részében bemutat néhány brüsszeli és magyar politikust, akik kapcsolati hálójának részeit képzik.Minden bizonnyal neked is feltűnt, hogy a hazai függetlenobjektív sajtó milyen összhangban repül rá szinte egyszerre azonos témákra, majd ugyanazzal a címmel hozzák lényegében ugyanazokat a cikkeket ugyanazzal a megszövegezéssel két-három héten keresztül.
Mintha csak valaki felülről „segítene” nekik narratívát találni hétről hétre, és ellátni őket újabb és újabb témákkal.
Eddig is gyanús volt az ügy hogy a magukat függetlennek hirdető lapok között azért van némi felülről érkező koordináció – amivel egyébként minket szoktak vádolni – de a Magyar Nemzet hosszas kutatómunka után tényleg megtalálta azt az osztrák férfit, aki összehangolja a kormányellenes sajtóoffenzívát.   A lap a férfit Soros karmesterének nevezte, és egy cikksorozatot indított, hogy a férfit és hálózatát bemutassa, melynek mai részében megnevez konkrét politikusokat is, akik részei ennek. A férfi szervezete egyébként – bár működését nem verik nagy dobra – hivatalosan is működik European Stability Initiative (ESI) néven. Költségvetéséből kiderül, hogy hatalmas összeget kap az Open Societytől lényegében zéró aktivitással. A lap által megnevezett néhány politikus, akiknek a megszólalásai fura összhangban vannak az ESI vezetőjének narratívájával:
  • Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke,
  • Frans Timmermansszal, az Európai Bizottság alelnöke,
  • Johannes Hahn költségvetési,
  • illetve Josep Borrell külügyi biztos.
Knaus Věra Jourová jogállamisági ügyekért felelős biztossal is kiemelt kapcsolatot ápol. Jourová magyar jogállammal kapcsolatos, az addigi megszólalásainak ellentmondó 2020. május 10-i Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott interjúja mindenesetre szintén Knaus véleményével mutatott hasonlóságot.Az viszont nemcsak feltevés, hanem biztos forrásból tudható, hogy Donáth Anna a Magyarországgal kapcsolatos megszólalások döntő részé­ben „fogja Jourová kezét”, és titkos tanácsosként segíti. Úgy tudjuk, hogy a Momentum EP-képviselője minderről kifejezetten nyíltan és büszkén dicsekedett is párttársainak. Jourová ráadásul nemrég az osztrák lobbista „buksisimogatását” is kiérdemelte, egy Lengyelországgal kapcsolatos kötelezettségszegési eljárás megindítása miatt.Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató