2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Fluor Tomi: Amikor az Index-ügy zajlott, napközben háromszor sírtam el magam

Ez volt az a pont, ahol már én nem tudtam volna magammal elszámolni, hogyha nem reagálok semmit.

„Egy közös ismerősünk mondta rólad, hogy tök értelmes vagy, és sajnálja, hogy nem állsz ki nyilvánosan dolgokért, vagy dolgok ellen. Mostanában ez megváltozott, például az Index-ügyben is megszólaltál. Miért most?

Engem nagyon sokáig nem érdekelt a politika. 2015-ben, amikor letiltott a közmédia, miután belekevertek az ákosos, női princípiumos botrányba, kezdtem el gondolkodni azon, hogy ez most mi. Én leszarom, hogy melyik párt van hatalmon, engem egyszerűen morálisan zavarnak dolgok. Zavar, ha valakik mindenre ráteszik a kezüket. Zavar, ha a rosszindulatot erősítik az emberekben, mert az méreg, és visszaüt. Amikor az Index-ügy zajlott, én napközben háromszor sírtam el magam. Ez volt az a pont, ahol már én nem tudtam volna magammal elszámolni, hogyha nem reagálok semmit. Sok olyan dolog van, amivel kapcsolatban csak a saját nyugalmam érdekében nem mondok semmit, mert arra gondolok, hogy Tomi, akarsz most két hétig kamu profilokról ostoba kommenteket? Jó érzés kiírni valamit, de az utána következő pár hét nagyon hosszú.

Arról töprengsz, hogy hogyan lehetne dalt írni ilyen komoly témákról?

Most van két dal is, ami nagyjából erről szól. Az egyik a Bányató Komikszensz, ami a szólólemezemen lesz. Összeszedtem egy csomó fura dolgot itthonról, például, hogy milyen büszkék tudnak lenni emberek arra, hogy valamivel kapcsolatban tájékozatlanok. A másiknak az a címe, hogy Mire megy el, ami meg arról szól, hogy egy életem van, az meg mire megy el, hogy ha a hangerő számít, és nem az igazság.

Látsz olyat, aki ezt a közéleti témájú dalszerzést jól csinálja?

Krúbival az első három dalig elvoltam, zseni módon fog meg dolgokat, közéleti témában utána nekem annyira nem adott újat. Eckü például elég ügyes ebben, ott van tőle a Tűz lesz, vagy az Oooh és az Oooh! 2. A noÁr nem reppel jól, de jó az üzenet. Mondjuk ő színész, nem is kell jól reppelnie. Én ilyen dalt, hogy a rendszer így, a rendszer úgy, biztos, hogy nem nyomnék.”    

Forrás: mandiner.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató