2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Lerombolná a világ legnagyobb keresztjét a baloldali spanyol kormány

Pedro Sánchez szélsőbalos kormánya a végletekig megy: le akarják rombolni a polgárháborúban elesettek emlékére emelt keresztet is az Elesettek Völgyében.
Korábban már írtuk a Franco exhumálásáról szóló cikkünkben, hogy csatlakozott a spanyol kormány a szobor és emlékmű rombolók köréhez. A történet, úgy tűnik, most tovább folytatódik.
A 2018 nyarán – másodkézből kapott – hatalmát kereszténygyűlölő célokra akarja használni Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök. Az vállaltan marxista spanyol kormányfő le akarja dönteni a világ legmagasabb, 150 méter magas keresztjét.
A keresztet a spanyol polgárháborúban elesettek emlékére állították Valle de los Caídos-ban (Elesettek Völgyében). Több mint 40.000 spanyol harcost temettek ide, síremlékük egyedül ez a Szent Péter székesegyház méreteit is meghaladó bazilikát is rejtő monumentális tömegsír.Nemrég vált csak a liberálisok célpontjává, akik le akarják rombolni az emlékművet – ez a spanyol változata az emlékmű-rongálásra épülő háborúnak, amely Amerikában a BLM mozgalom színeiben történik. Ez a kereszt mára sokkal többet jelent, mint a polgárháborúban elesett katonák emlékének őrzőjét. Az emlékmű egy kifejezetten vallási szimbólum, több mint 30 kilométerről látható, így az egész területet és környezetét meghatározza.
Már csak abban lehet reménykedni, hogy a konzervatív spanyolok fel tudják venni a harcot a keresztet ledönteni akaró marxizmussal. Stat crux dum volvitur orbis. – A világ mozog, a kereszt marad. Ezeknek a szavaknak talán sosem volt még olyan jelentőségük mint most.
Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató