2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Rendkívüli: Magyarország szorul rá a legkisebb uniós segélycsomagra

Úgy tűnik, hogy a magyar gazdaság vészelte át legjobban a válságot. Mindössze nagyjából fejenként 16 ezer forint hitelt kell felvennie a kormánynak segélyként az Uniótól, van olyan ország, ahol ez ennek az összegnek több mint tízszerese.Az Európai Bizottság a mai plenáris ülés után megosztotta, hogy mekkora hiteleket igényelhetnek a tagállamok az úgynevezett sokat vitatott SURE mentőcsomagból. Az várható volt, hogy Magyarország – és a visegrádi országok – gazdaságát jóval kevésbé érintette a koronavírus hatása, hiszen a legtöbb régiós országban viszonylag alacsony gazdasági visszaesés mellett gyors kilábalás volt tapasztalható nyárra.
Arra viszont senki nem számított, hogy Magyarországnak ilyen kevés hitelt kell majd felvennie: egy állampolgárra vetítve mindössze 52 eurót ad kölcsön a bizottság.
Hogy ez mennyire nevetségesen kevés összeg, arra had álljon itt ez a táblázat, hogy mekkora hitelösszeg szükséges fejenként a többi tagállamban:
Vagyis Belgium esetében az állam kénytelen minden belga lakosra 672 eurót igényelni, ami több, mint a tízszerese a magyar összegnek.
A teljes összeget egyébként ezen a képen lehet látni:
Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató