2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

"A rendőrség elég sete-sután viselkedett" - Gyurcsány a buzi-vloggernek magyarázza a 2006-os eseményeket

Osváth Zsolttal beszélgetett a szemkilövető. A nyíltan homoszexuális vlogger faggatta a kígyót, Gyurcsány Ferenccel vett fel egy több mint félórás beszélgetést.Sok dologról szó esett: Gyurcsány elárulta, hogy életében összesen háromszor találkozott nem hivatalos keretek között Orbán Viktorral, ha pedig véletlenül szembetalálkoznak egymással a parlamentben, egyszerűen köszönnek egymásnak. A politikus nyilatkozott a pénzügyi helyzetéről is:
Én szerintem azon kevesek közé tartozom, akik viszonylag hosszú, húszéves politikai pályafutás alatt sokat veszített a saját vagyonából. Volt miből, ne sajnálják, maradt is!”
A 2006-os eseményekről is beszélgettek:   „Amikor kimentél nemzeti zászlóval takarva az arcodat, ismerted a felvételt? És akik kimentek az utcára, mit ismertek belőle? Azt mondja a Gyurcsány, hogy kurva ország, meg hogy hazudtunk. A szövegnek olyan mondatait, amik egyébként valóban elhangzottak. A vita azóta is megoldhatatlan. Szerintem ez az egyik legnagyobb beszéd abban az időszakban. A legerősebb erkölcs, hogy nem értitek, meg kell változtatni!
Ha egy szülő baromi ideges a gyerekére, mert már megint csinált valamit, akkor nyugodtan tudja azt mondani, hogy letépem a füled, és a jobbat kicserélem a ballal. De ez valójában nem egy súlyos testi sértéssel való fenyegetés, hanem az, hogy »imádlak, te hülye«. Ez a kontextusa. Ha van egy fantasztikus szerelem egy hálószobában. Ha azt kulcslyukon keresztül felveszik és kicsikét szórakoznak vele, akkor abból a fantasztikus szerelemből felnőttfilm lesz. A kontextus nélkül semmit nem ér ez a pár szó.”
Gyurcsány visszanézve magánemberként sem akart lemondani, de szerinte ő akkor nem magánemberként volt ott, és szerinte senki nem akart ott lemondani.A tüntetéseket is elbagatellizálta a szemkilövető: „Nem lehet nem elfelejteni, hogy ez az egész úgy zuhant rá az országra, hogy az nem látott ilyet évtizedek óta. A rendőrség elég sete-sután viselkedett, mi több, először szeptember közepén a rendőröket rakták meg a tévészékháznál. Ez messze túlmutat minden törvényes határon. Egy hónappal később október 23-án világos, hogy sok hibát elkövetett a rendőrség, de barikádok emelése és autók felgyújtása nem a törvényes gyülekezési jog gyakorlása. Láttál már Párizs külvárosában hasonló jeleneteket? Ez olyan, hogy »tessék menni, vagy megindulunk«. (...) Szerinted van olyan tisztességes politikus, aki azt hiszi magáról, érti, hogyan kell tömeget oszlatni? A miniszterelnöknek annyi dolga van ilyenkor, hogy azt mondja a rendőrségnek, tartsátok fent a törvényes rendet.” [caption id="attachment_84598" align="alignnone" width="450"] Budapest, 2006. október 23.
Egy tüntetõt földre tepernek a rohamrendõrök az Alkotmány utcában, amikor a rendõrség feloszlatta a Kossuth tér felé vonuló demonstráló csoportot.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt[/caption] A bukott miniszterelnök kicsit belement a bulvárba is, és abba is beavatta a nézőket, hogy otthon hogyan fogadták az akkori helyzetet: „Klári nálam még keményebb. Ő azt gondolta, meg kell küzdeni az utolsó percig. Ezekben a hetekben az ember kevésbé apa és kevésbé férj, és amikor a gyerekeimnek hoztam kisméretben golyóálló mellényt, akkor azt mondom, be fogom bizonyítani, hogy nekem van igazam. (...) Nyilván nem voltam hibátlan, és ami a fejemben volt, az sem volt tökéletes. De hogy mély szeretettel csináltam a hazámért, amit csináltam, azt nem vonhatják el tőlem.” Ennek ellenére Gyurcsány szerint különösebben nem rajta ment el a kétharmad: „Nyilván aki előtte kormányzott, és én előtte kormányoztam egy jó ideig, ritkán beszél erről. Ilyen küzdelemre csak erős, egységes hátországgal vállalkozhatsz. Valójában nem én fogytam el, hanem a mögöttem lévő politikai világ. Az utolsó egy évben nem volt Bajnai Gordon alatt politikai kormányzás, és a választások előtt azt mondta, egyformán hazafi és demokrata, Mesterházy (ő volt az MSZP miniszterelnök-jelöltje 2010-ben – a szerk.) és az Orbán is.
Nem szoktuk kibeszélni, de az, hogy »idefigyelj Gyurcsánykám, nem te vagy a felelős«, annyira lent van, annyira közepes történet.”
De ezek után szóba került még a buziházasság, aminek a lehetőségét Gyurcsány nem törvénnyel adná meg, hanem a társadalmat terelné abba az irányba előbb, hogy elfogadja. Beszéltek az ellenzéki összefogásról is, amit a pártelnök ahhoz hasonlított, mintha a Real Madridnak és a Barcelonának kéne összeállnia.
„Hat párt megállapodott, hat párt elnöke rendszeresen találkozik, zajlik a munka tök rendesen. A pártelnökök szoktak találkozni négyszemközt is, én az elmúlt hetekben valamennyi ellenzéki párt elnökével találkoztam.”
A legvégén jelezte, elvihető tőlük Kötcséről két kiscica ingyen, illetve abba is beavatta a nézőket, meddig tervez még:
Azt szoktam mondani, hogy a Gyurcsányok hosszú életűek, és ameddig nem alszom el a parlamentben, addig politikus leszek.”
Azért betesszük ide Rákay Philip videóját is a sete-suta rendőrségről:   Forrás: HVG
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató