Ma lesz a legnagyobb tüntetés Varsóban – A hazafiak is készülnek, külföldi Antifák érkezésére is számítanak

Ma is az utcára vonulnak az abortusz-törvény ellen tüntetők a lengyel fővárosban. A hazafiak toborozni kezdtek, mert az információik szerint Németországból érkező Antifa csoportok próbálnak majd rátelepedni az eseményre.

Mint ismert, vasárnap óta áll a bál a lengyel testvéreinknél, mert a kormány törvényszigorítása az abortusszal kapcsolatban kiverte a biztosítékot. A tüntetéseken viszont nagy hibákat követtek el a feminista, anarchista és egyéb nemzetellenes körök, ugyanis megrongáltak több emlékművet és templomot.

Az eddigi legnagyobb tüntetésre készülnek a tiltakozók pénteken. A közösségi médiában ajánlanak fel szállást és segítséget az ott lakó tüntetők a távolabbról érkezőknek, a Varsó liberális polgármestere például a közúti kijelzőkön jelenített meg támogató üzeneteket a szerdai megmozdulások idején.

Az eddigi eseményekről ITT OLVASHATSZ!

A templomrongálások és az emlékművek meggyalázása miatt a hazafiak is készülnek a mai napra. A futballszurkolók és a nemzetiek már napok óta védik a templomokat, és több közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy keményen fognak reagálni a provokációra. Az elmúlt napokban pl. több helyen fejvesztve menekültek a liberálisok.

Ezért elég eseménydús napra számíthatunk, a kérdés már csak az, hogy a rendőrség miként fog reagálni, melyik csoportosulás ellen fog fellépni.

Már meg is jelentek az első templomvédők:

Jarosław Kaczyński miniszterelnök-helyettes, a PiS elnökének kedd esti beszédében is a templomok megvédésére ösztönözte az embereket, arra kérte az állampolgárokat, hogy védjék meg a templomokat a „Lengyelország elpusztítására törekvő” tüntetőkkel szemben. Szerdán utasítást adtak a sziléziai rendőröknek, hogy mostantól minden templomot, képviselői irodát és a PiS képviselők házait is fél óránként ellenőrizniük kell, hogy nem jelentek-e ott meg tüntetők.

A hazafiak próbálják megtisztítani a nemzetellenes erők pusztítását:

Kaczyński a járványhelyzetre hivatkozva azt is hangsúlyozta, hogy ezek a tüntetések „általános veszélyt” jelentenek, és sok ember életébe fognak kerülni.

 

Check Also

Újabb bírósági eljárás indul Matteo Salvini ellen

Rágalmazás miatt újabb bírósági eljárás indul Matteo Salvini volt olasz belügyminiszter ellen – írta az …