2024. május 18. - Alexandra, Erik
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon23°11°

Görögország: Migránsok fosztogattak Számoszon a földrengés után

Mint ismert, csütörtökön 7.0-ás erősségű földrengés rázta meg Görögországot és Törökországot. Számoszon az illegális bevándorlók kaptak az alkalmon, hogy zsákmányokat szerezzenek, miközben a görög embereket a természeti katasztrófa sújtotta - írja a Greekcitytimes.com.Pontosan akkor, amikor az emberek pánikba estek egy földrengés miatt. Az épületek összeomlottak és két kisgyerek odaveszett, eközben az illegális bevándorlók csoportjai éltek a lehetőséggel, behatoltak a házakba, illetve az üzletekbe, és elkezdtek rabolni mindent, amit csak találtak. Ez kiváltotta a szigetlakók haragját. Amint a földrengés után bekövetkezett a szökőár és a víz behatolt az üzletekbe, néhány ember lejött a migránsközpontból, és kifosztották az üzleteket Egyeseket állítólag letartóztattak, amikor beléptek egy alkoholboltba és lopni kezdtek. A SKAI televízió kérdésére, hogy „hány ember jött le”, a lakók így válaszoltak:
"Láttam, hogy 5-6 2-3 fős csoportot üldöz a rendőrség, a kikötői hatóságok stb., És beléptek az egyik sikátorba, a másikból pedig kimentek." 
https://youtu.be/4ek0fml7HgE   A lakók haragja érthető, amikor már két halott gyereket gyászolnak. A Lesvos Post értesülései szerint a Polgári Védelmi Minisztérium utasítása alapján mintegy 60 határőr érkezik Számoszra. A határőrök segítséget nyújtanak a szamoszi hatóságok munkájában, valamint a szamoszi börtön őrzésében.  Bede Zsolt – Vadhajtasok.huT.me/bedezsolt  |  Vk.com/bedezsolti  |  Twitter.com/BedeZsolt2
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató