2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Terrorizmus Ausztriában: legalább egy támadó továbbra is szökésben van

A Sputnik és a Mirror szerint este már hét halottról lehetett tudni, de ma reggel az osztrák belügyminiszter megerősítette, hogy ketten hunytak el. Ezt közöltük mi is  a tegnap esti cikkünkben:Patakokban folyik a vér Bécsben – 7 halott, mutatjuk, ahogy a kommandósok agyonlövik a terroristát – Videó (+18)
 Legalább egy feltételezett elkövető továbbra is szökésben van a hétfő esti bécsi terrortámadást követően
– jelentette be késő éjszakai sajtótájékoztatóján az osztrák belügyminiszter. Az erősen felfegyverkezett merénylők több helyszínen sokakat meglőttek. A hatóságok terrortámadásként kezelik a történteket, a civil halálos áldozatok száma a hivatalos információk szerint közben kettőre nőtt. Karl Nehammer arról számolt be, hogy két halottról tudni, akik közül az egyik egy támadó, a másik egy járókelő, illetve többen súlyosan megsebesültek. Nem sokkal ezt követően azonban Michael Ludwig, a főváros polgármestere közölte, hogy időközben életét vesztette egy második civil áldozat is. Nehammer arra kérte Bécs lakosait, hogy lehetőleg maradjanak otthon és mindenképp kerüljék a belvárost. Hozzátette, hogy több városrészt lezártak, és kedden az iskola sem lesz kötelező. Megerősítik az ország határainak ellenőrzését is.
“Ez volt hosszú évek óta a legnehezebb nap Ausztria számára”
– fogalmazott.
Az ORF osztrák közszolgálati adó friss tudósítása szerint többen is hazaindultak azok közül, akik a lövöldözés miatt valamelyik belvárosi bárban vagy étteremben ragadtak. Egy környékbeli hotel pedig felajánlotta, hogy az érintettek ingyen megszállhatnak ott hétfő éjszaka.  A híradásokban kiemelték, hogy most éjféltől egy hónapra bezárnak a vendéglátóhelyek Ausztriában, és sokan még ki akarták használni a lehetőséget egy utolsó italra vagy vacsorára. A támadás hétfőn este nyolc órakor vette kezdetét a Seitenstettengasse utcai zsinagóga környékén, az imaházban ekkor nem voltak emberek, így egyelőre nem tudni, hogy ez volt-e a célpont.Forrás: MTI
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató