2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon23°13°

Macron szerint Magyarországon és Törökországban van diktatúra

„Nem vagyunk Magyarországon vagy Törökországban!” – e szavakkal reagált Emmanuel Macron francia köztársasági elnök a kizárólag videókat közlő Brut nevű médiaorgánumnak nyilatkozva a rendőrséggel kapcsolatos, vitatott törvényjavaslat kapcsán.
A kifejezetten az új nemzedéket megcélzó nyilatkozatot a CNews című portál ismertette. A számos, aktuális kérdéskör során szó esett arról a napokban felfüggesztett és átírás alá került törvényjavaslatra, mely megtiltotta volna a rendőrökről készült felvételek közzétételét. Az így azonosítható rendőröket ugyanis súlyos fenyegetések, támadások érték az elmúlt időszakban.Egy kis ízelítő diktátor Macron Franciaországából - KATTINTS IDE! A rendelkezést a javaslat kapcsán kirobbant tömegmegmozdulás hatására függesztették fel. Rendőri körök a megvert rapper ügyével összemosott, hisztériakeltéstől sem  mentes, jól megszervezett akciót úgy látták, mint a rendőrség lejáratására, meggyengítésére tett, amerikai mintájú kampány részét. A köztársasági elnök nyilatkozatának központi eleme is a rendőri erőszak volt.„Az újságírók és a polgárok továbbra is filmezhetnek és meg is oszthatják a rendőrökről készült felvételeket” – biztosította az államfő a felvétel nézőközönségét. Kifejezte reményeit, hogy az inkriminált 24-es cikkely mind a rendőrök védelmét, mind az újságírók információhoz való hozzáférésének szabadságát biztosítja. Kijelentette: nem hagyja, hogy korlátozzák a szabadságjogokat Franciaországban, szerinte az országot „kifigurázta” ez a törvénycikk.       
„Ez egy nagy hazugság. Nem vagyunk Magyarországon vagy Törökországban” 
– jelentette ki a kormányfő, egyértelműen diktatúrának beállítva ezt a két államot. Az alapjogok franciaországi érvényesülését egyébként jellemzi, hogy amikor a Mila-ügyről kérdezték (a most 17 éves kislányt az év eleje óta, amikor még csak 16 esztendős volt, rendszeresen, súlyosan zaklatják – újabban már szemtől szembe is, egy autóbuszon életveszélyesen megfenyegették – mivel még januárban egy közösségi oldalon kritizálni merte az iszlám vallást; a szerencsétlen fiatalt azóta egyfolytában zaklatják, ügyéről sajtóviták folynak), odavetette: „Franciaországnak nincs problémája az iszlámmal”. Ezután azt ecsetelte, hogy országában elsők között fordították le a Koránt.Forrás: Hirado.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató